PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.

posna pica sa tunom i pečurkama
Shutterstock

Potrebno je
Za testo

  • 1 ,5 dl mlake vode
  • 0,5 dl ulja
  • pola paketa svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 250 g brašna

Za nadev

  • 1 konzerva tunjevine u ulju
  • 100 g biljnog kačkavalja
  • 50 g mariniranih šampinjona
  • paradajz pelat
  • origano
  • masline
  • sveža paprika

Priprema

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kvasac i šećer sipajte u mlaku vodu, pa kad kvasac nadođe dodajte ulje i brašno, i zamesite mekano testo. Zatim ostavite pola sata da naraste. Razvijte testo pa ga prebacite u pleh. Premažite paradajz pelatom pa dodajte oceđenu tunjevinu, biljni kačkavalj, šampinjone, origano, masline i svežu papriku. Pospite rendanim kačkavaljem. Pecite posnu picu 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading