PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
Potrebno je
Za testo
- 1 ,5 dl mlake vode
- 0,5 dl ulja
- pola paketa svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 250 g brašna
Za nadev
- 1 konzerva tunjevine u ulju
- 100 g biljnog kačkavalja
- 50 g mariniranih šampinjona
- paradajz pelat
- origano
- masline
- sveža paprika
Priprema
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kvasac i šećer sipajte u mlaku vodu, pa kad kvasac nadođe dodajte ulje i brašno, i zamesite mekano testo. Zatim ostavite pola sata da naraste. Razvijte testo pa ga prebacite u pleh. Premažite paradajz pelatom pa dodajte oceđenu tunjevinu, biljni kačkavalj, šampinjone, origano, masline i svežu papriku. Pospite rendanim kačkavaljem. Pecite posnu picu 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZE MINI PICE Vole ih i deca i odrasli, a gotove za 15 minuta
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Užitak za čula, držaće vas dugo sitim, a savršena za sve prilike
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Sa hrskavom podlogom i slasnim nadevom, prste da poližete.
PICA SA PILETINOM ZA LEPO VEČE SA PRIJATELJIMA Sočna i slasna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Lako se pravi, a savršenog je ukusa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)