AKO SVAKI DAN JEDETE SVINJSKU MAST DESIĆE VAM SE OVO Nutricionista odgovara na pitanje kolliko je zdrava
Smatra se zdravom namirnicom, ali kao i sve, potrebno je da se konzumira umereno.
Nutricionista Majkl Kutuzov smatra da ako umerno konzumirate ovu namirnicu imaćete koristi po zdravlje.
Bogata je vitaminima i elementima
Sadrži vitamine A, D i E, kao i elementima kao što su selen, kalcijum, magnezijum, mangan, fosfor, cink, natrijum, bakar i gvožđe, što može da doprinese jačanju imunog sistema.
Može da poveća holesterol
Ako svakodnevno budete jeli svinjsku mast, nivo holesterola u krvi može da se poveća.
Može da izazove žgaravicu
Ako imate problem sa pankreasom najbolje da je ne konzumirate. Teško se vari i može da izazove žgaravicu ovoj grupi ljudi.
Rizik od kamena u žuči
Može da poveća rizik od kamena, ali ne znači da morate da se odreknete svinjske masti u potpunosti.
Dnevna preporuka je da ne prelazite dozu od 15 do 20 g svinjske masti.
Možda vas zanima:
AKO PRESTANETE DA JEDETE MESO DESIĆE VAM SE OVO Promene će vas sigurno iznenaditi
Ako odlučite da izbacite meso iz ishrane uočićete brojne pozitivne promene po zdravlje.
NAJČEŠĆI MITOVI O KAFI Svi je piju, ali da li je zaista štetna po zdravlje?
Postoji više mitova vezanih za štetnost kafe, a sa druge strane, popularnija je nego ikada.
KAKO DA PREPOZNATE POKVARENU PILETINU? Iako je u frižideru, ako izgleda ovako, bacite je
Ako piletina promeni boju ili pokaže neke od sledećih promena, znači da se pokvarila i da je najbolje da je izvadite iz frižidera i bacite.
KUVAJTE MESO SA OVIM VOĆEM Neće biti tvrdo već mekano i slasno
Primenite ovaj jednostavni trik za mekano meso.
PILETINA U KARI SOSU Pikantno i sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pravi je raj za nepca
Kari, kurkuma i đumbir u kombinaciji sa neodoljivom piletinom osvojiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ SA DŽEMOM I LEŠNICIMA Sočan i mekan kao pamuk, a ukusa koji priča priče
Savršen spoj čokolade sa lešnicima, pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i važne događaje.
AUSTRIJSKI TIRAMISU Sočan i mekan, a ovo voće mu daje posebnu draž, po receptu bez premca
Fenomenalan kolač na drugačiji način, za prave ljubitelje slatkog.
BABA GANUŠ Aromatični prilog sa patlidžanom koji budi sva čula, a idealan za dane posta
Fenomenalan namaz koji vodi poreklo iz Libana, a daje šmek svakom jelu.
KUVANA, PRŽENA JAJA ILI KAJGANA? Naučnici kažu da su ova najzdavija, bićete iznenađeni
Ako je i vas zanimalo koji je najzdraviji vid pripreme jaja, evo odgovora.
Komentari (0)