7 GREŠAKA KOJE PRAVITE KADA KUVATE KAFU Zato vam je kafa slaba, gorka ili nije kvalitetna, ali rešenje je jednostavno
Skuvali ste kafu ali ona nema dovoljno dobar ukus. Ili je slaba, ili mnogo gorka. Možda niste odmerili odnos vode i kafe. Možda kvalitet kafe utiče.
1.Prekuvavanje kafe
Kafa vam bude gorka jer ste je previše kuvali.Od vrste kafe koju spremate, zavisi dužina njenog kuvanja. Pratite ovu podelu
– espreso dva i po minuta
– turska kafa 45 sekundi u ključaloj vodi
– pržena kafa šest minuta
2.Dodajete kafu čim voda provri
Najčešća greška koju verovatno radite. Vrela voda će spržiti talog kafe, pa pričekajte pola minuta, pa dodajte kafu.
3.Kuvate na pogrešnoj temperaturi
Temperatura vode tokom kuvanja treba da bude između 90° C i 95° C.
Ona je presudna presudna za dobijanje dobrog ukusa kafe.
4.Odnos vode i kafe
Koristite dve kašike kafe i 180 mililitara vode.To je idealan odnos. Vi koristite više ili manje, po vašem izboru.
5.Korišćenje vode iz slavine
Kafa je približno 98 posto vode. Najbolje je ako koristite filtriranu vodu.
6.Birate najjeftiniju kafu
Često će vam se dešavati da su jeftina zrna kafe istovremeno i ona najslabija.
7.Ne čuvate pravilno kafu
Čuvajte kafu u hermetički zatvorenoj ambalaži, na hladnom i tamnom mestu. Najbolje prespite kafu u hermetičke i staklene posude.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
AKO STE ANEMIČNI JEDITE OVO Potpuno prirodni načini da povećate gvožđe i izbegnete simptome
Konzumiranjem određenih namirnica možete da pojačate krvnu sliku i smanjite malokrvnost.
Komentari (0)