7 GREŠAKA KOJE PRAVITE KADA KUVATE KAFU Zato vam je kafa slaba, gorka ili nije kvalitetna, ali rešenje je jednostavno
Skuvali ste kafu ali ona nema dovoljno dobar ukus. Ili je slaba, ili mnogo gorka. Možda niste odmerili odnos vode i kafe. Možda kvalitet kafe utiče.
1.Prekuvavanje kafe
Kafa vam bude gorka jer ste je previše kuvali.Od vrste kafe koju spremate, zavisi dužina njenog kuvanja. Pratite ovu podelu
– espreso dva i po minuta
– turska kafa 45 sekundi u ključaloj vodi
– pržena kafa šest minuta
2.Dodajete kafu čim voda provri
Najčešća greška koju verovatno radite. Vrela voda će spržiti talog kafe, pa pričekajte pola minuta, pa dodajte kafu.
3.Kuvate na pogrešnoj temperaturi
Temperatura vode tokom kuvanja treba da bude između 90° C i 95° C.
Ona je presudna presudna za dobijanje dobrog ukusa kafe.
4.Odnos vode i kafe
Koristite dve kašike kafe i 180 mililitara vode.To je idealan odnos. Vi koristite više ili manje, po vašem izboru.
5.Korišćenje vode iz slavine
Kafa je približno 98 posto vode. Najbolje je ako koristite filtriranu vodu.
6.Birate najjeftiniju kafu
Često će vam se dešavati da su jeftina zrna kafe istovremeno i ona najslabija.
7.Ne čuvate pravilno kafu
Čuvajte kafu u hermetički zatvorenoj ambalaži, na hladnom i tamnom mestu. Najbolje prespite kafu u hermetičke i staklene posude.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)