BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.

baklava sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je

  • pola kg tankih kora za baklave

Za fil

  • 1 kg višanja bez koštica
  • 3 jajeta
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša jogurta
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv

  • 2 čaše vode
  • 2 čaše šećera

Priprema

U jednoj posudi umutite višnje, jaja, šećer, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Pleh obložite pek papirom pa ređajte redosledom kora-fil-višnje. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa korom premazanom filom. Pecite 15 ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohladi. U šerpici prokuvajte vodu sa šećerom. Vrućim prelivom prelijte hladnu baklavu. Kada se prohladi, secite i služite. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading