POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja će ulepšati svaku svečanu trpezu, a popravlja dan u trenu
Starinska štrudla po starom bakinom receptu.
Potrebno je
- 350 g brašna tip 500
- 150 g oštrog brašna
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike vanilin šećera
- rendana limunova kora
- 4 kašike ulja
- 3 dl mlake vode
- 15 g svežeg kvasca
Za fil:
- 450 g mlevenih oraha
- 15 kašika džema od kajsija
- 1 kašika vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, malo šećera, vode i brašna pa pustite da naraste, na toplom mestu. Sipajte suve sastojke u posudu za mešanje, pa promešajte i napravite udubljenje. Zatim dodajte tečne sastojke i nadošli kvasac. Od sastojaka zamesite glatko testo pa ga zapakujte i ostavite da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini podelite na 3 dela pa napravite jufkice, pokrijte i pustite 15 minuta, da odmore. U jednoj posudi sjedinite mlevene orahe, džem i vanilin šećer, da dobijete fil. Zatim ih podelite na 3 dela. Jufku razvijte u pravougaonik, pa premažite filom i urolajte u oblik štrudle. Ponovite postupak i za preostale dve, pa ih premažite uljem. Ostavite da odstoje oko 20 minuta. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, pospite štrudlu šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)