POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja će ulepšati svaku svečanu trpezu, a popravlja dan u trenu
Starinska štrudla po starom bakinom receptu.
Potrebno je
- 350 g brašna tip 500
- 150 g oštrog brašna
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike vanilin šećera
- rendana limunova kora
- 4 kašike ulja
- 3 dl mlake vode
- 15 g svežeg kvasca
Za fil:
- 450 g mlevenih oraha
- 15 kašika džema od kajsija
- 1 kašika vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, malo šećera, vode i brašna pa pustite da naraste, na toplom mestu. Sipajte suve sastojke u posudu za mešanje, pa promešajte i napravite udubljenje. Zatim dodajte tečne sastojke i nadošli kvasac. Od sastojaka zamesite glatko testo pa ga zapakujte i ostavite da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini podelite na 3 dela pa napravite jufkice, pokrijte i pustite 15 minuta, da odmore. U jednoj posudi sjedinite mlevene orahe, džem i vanilin šećer, da dobijete fil. Zatim ih podelite na 3 dela. Jufku razvijte u pravougaonik, pa premažite filom i urolajte u oblik štrudle. Ponovite postupak i za preostale dve, pa ih premažite uljem. Ostavite da odstoje oko 20 minuta. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, pospite štrudlu šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA KOKOSOM Mirisna poslastica koja vraća u dane sa letovanja, a pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kokosa.
ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja će ukrasiti svaku svečanu trpezu, a mekana i neodoljiva
Ako volite klasičnu štrudlu. ovu sa jabukama ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA ŠLJIVAMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šljivama ćete obožavati.
NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.
MIMOZA SALATA Druga omiljena salata u Srbiji, odmah posle ruske, po receptu bez mane
Slasna i sočna, gosti će biti oduševljeni.
OČISTITE REŠETKE ŠPORETA BEZ MUKE I RIBANJA Potrebna vam je samo ova namirnica, a nije soda bikarbona
Jednostavna namirnica bez koje mnogi ne započinju jutro očistiće rešetke začas.
TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film
Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.
POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.
HRSKAVI TOFU Sir pogodan za dane posta , a ne goji, dodajte kao prilog omiljenom jelu
Tofu je sojin sir, niskokaloričan i odličan za vegane i dane posta.
Komentari (0)