ŠARENA ROLNICA Mesna rapsodija koja osvaja od prvog zalogaja, poći će vam voda na usta
Fenomenalno jelo oduševiće prave gurmane.
Potrebno je
- 600 g svinjskog filea
- 100 g pilećih prsa
- 60 g pečuraka po izboru
- 2 jajeta
- 1 crvena paprika
- 1 veza mladog luka
- 4 kriške fine pančete
- 5 kašika ulja
- so
- biber
- začini za roštilj
Priprema:
Svinjski file operite i dobro osušite kuhinjskim ubrusom. Isecite ga tako da posle možete da ga urolate, odnosno prvo ga malo istucite tučkom da se pretvori u šniclu. Posolite i pobiberite. U međuvremenu pileća prsa isecite na tanke trake, ispecite ih na malo ulja, posolite i pobiberite po ukusu i pečene ostavite sa strane. Pečurke očistite, operite i kuvajte u slanoj vodi 5-6 minuta. U posebnoj posudi pomešajte jaja, sitno naseckan mladi luk, crvenu papriku i pečurke. Na zagrejanom ulju ispecite nadev, kao omlet. Na pripremljeno meso stavite ispečeni omlet i po sredini pečenu piletinu, šnite pančete ili slanine i pažljivo urolajte. Povežite celu roladu kuhinjskim koncem, tako pripremljenu stavite na zagrejano ulje, podlijte sa 1 dl vode i zapecite u vrućoj rerni oko 30 minuta. Gotovu roladicu poslužite uz kuvane kockice krompira prelivene umakom od pečenja i, naravno, uz salatu prema želji ukućana.
Možda vas zanima:
PLEĆKA S BELIM VINOM Gastronomski užitak za sva čula, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
ROLOVANA TELETINA RAJ ZA NEPCA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani
Mirisom i ukusom budi sva čula.
PILETINA SA MLINCIMA RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan
Ručak u kome će uživati cela porodica.
ČAČANSKI LONAC Prepun različitih vrsta mesa, ručak kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasno i aromatično jelo, a bićete siti satima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)