ŠARENA ROLNICA Mesna rapsodija koja osvaja od prvog zalogaja, poći će vam voda na usta

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalno jelo oduševiće prave gurmane.

šarena rolada
Shutterstock

Potrebno je

  • 600 g svinjskog filea
  • 100 g pilećih prsa
  • 60 g pečuraka po izboru
  • 2 jajeta
  • 1 crvena paprika
  • 1 veza mladog luka
  • 4 kriške fine pančete
  • 5 kašika ulja
  • so
  • biber
  • začini za roštilj

Priprema:

Svinjski file operite i dobro osušite kuhinjskim ubrusom. Isecite ga tako da posle možete da ga urolate, odnosno prvo ga malo istucite tučkom da se pretvori u šniclu. Posolite i pobiberite. U međuvremenu pileća prsa isecite na tanke trake, ispecite ih na malo ulja, posolite i pobiberite po ukusu i pečene ostavite sa strane. Pečurke očistite, operite i kuvajte u slanoj vodi 5-6 minuta. U posebnoj posudi pomešajte jaja, sitno naseckan mladi luk, crvenu papriku i pečurke. Na zagrejanom ulju ispecite nadev, kao omlet. Na pripremljeno meso stavite ispečeni omlet i po sredini pečenu piletinu, šnite pančete ili slanine i pažljivo urolajte. Povežite celu roladu kuhinjskim koncem, tako pripremljenu stavite na zagrejano ulje, podlijte sa 1 dl vode i zapecite u vrućoj rerni oko 30 minuta. Gotovu roladicu poslužite uz kuvane kockice krompira prelivene umakom od pečenja i, naravno, uz salatu prema želji ukućana.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading