ŠARENA ROLNICA Mesna rapsodija koja osvaja od prvog zalogaja, poći će vam voda na usta
Fenomenalno jelo oduševiće prave gurmane.
Potrebno je
- 600 g svinjskog filea
- 100 g pilećih prsa
- 60 g pečuraka po izboru
- 2 jajeta
- 1 crvena paprika
- 1 veza mladog luka
- 4 kriške fine pančete
- 5 kašika ulja
- so
- biber
- začini za roštilj
Priprema:
Svinjski file operite i dobro osušite kuhinjskim ubrusom. Isecite ga tako da posle možete da ga urolate, odnosno prvo ga malo istucite tučkom da se pretvori u šniclu. Posolite i pobiberite. U međuvremenu pileća prsa isecite na tanke trake, ispecite ih na malo ulja, posolite i pobiberite po ukusu i pečene ostavite sa strane. Pečurke očistite, operite i kuvajte u slanoj vodi 5-6 minuta. U posebnoj posudi pomešajte jaja, sitno naseckan mladi luk, crvenu papriku i pečurke. Na zagrejanom ulju ispecite nadev, kao omlet. Na pripremljeno meso stavite ispečeni omlet i po sredini pečenu piletinu, šnite pančete ili slanine i pažljivo urolajte. Povežite celu roladu kuhinjskim koncem, tako pripremljenu stavite na zagrejano ulje, podlijte sa 1 dl vode i zapecite u vrućoj rerni oko 30 minuta. Gotovu roladicu poslužite uz kuvane kockice krompira prelivene umakom od pečenja i, naravno, uz salatu prema želji ukućana.
Možda vas zanima:
PLEĆKA S BELIM VINOM Gastronomski užitak za sva čula, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
ROLOVANA TELETINA RAJ ZA NEPCA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani
Mirisom i ukusom budi sva čula.
PILETINA SA MLINCIMA RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan
Ručak u kome će uživati cela porodica.
ČAČANSKI LONAC Prepun različitih vrsta mesa, ručak kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasno i aromatično jelo, a bićete siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)