RUČAK ZA GURMANE Piletina u slanini je savršen mesni rolat, svi će biti oduševljeni i ukusom i izgledom!

Vesna Vukadinović

13:06

Sezonski recepti 0

Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće.

kulinarski specijaliteti
Shutterstock
 Shutterstock

Sastojci:

500 g mlevene ćuretine

200 g slanine tanko sečene na šnite

250 ml kečapa

100 g prezli

1 crni luk

1 kašičica maslinovog ulja

1 jaje

1 kašičica suvog bosiljka

1 kašičica soli

Priprema:

Na zagrejanom maslinovom ulju prodinstajte iseckan crni luk. Sklonite sa šporeta, pa dodajte mlevenu ćuretinu, prezle, jaje, kečap, so i bosiljak. Umesite rukama da se sastojci sjedine i oblikujte rolat. Obmotajte ga kriškama slanine. Stavite u podmazan pleh ili kalup za hleb i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Izvadite, ostavite da odstoji 5 minuta, pa isecite i poslužite.

Možda vas zanima:

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading