RUČAK ZA GURMANE Piletina u slanini je savršen mesni rolat, svi će biti oduševljeni i ukusom i izgledom!
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće.
Sastojci:
500 g mlevene ćuretine
200 g slanine tanko sečene na šnite
250 ml kečapa
100 g prezli
1 crni luk
1 kašičica maslinovog ulja
1 jaje
1 kašičica suvog bosiljka
1 kašičica soli
Priprema:
Na zagrejanom maslinovom ulju prodinstajte iseckan crni luk. Sklonite sa šporeta, pa dodajte mlevenu ćuretinu, prezle, jaje, kečap, so i bosiljak. Umesite rukama da se sastojci sjedine i oblikujte rolat. Obmotajte ga kriškama slanine. Stavite u podmazan pleh ili kalup za hleb i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Izvadite, ostavite da odstoji 5 minuta, pa isecite i poslužite.
Možda vas zanima:
ĆURETINA UPAKOVANA U SLANINU Neobičan i neverovatno ukusan rolat od mesa
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće, a odličan je i sutradan.
ĆEVAPI IZ RERNE Ne morate da stojite pored šporeta, a veoma su sočni i ukusni kao sa roštilja!
Ćevapi pripremljeni na ovaj način biće brzo spremni za jelo.
MESNI ROLAT ZA CELU PORODICU Neodoljiv i prepun UKUSNOG fila, ovaj obrok će vam odmah postati omiljen
Oduševite se na prvi zalogaj.
ĆUFTE SA KUVANIM JAJIMA Ukusne loptice od mesa, prave se bez muke i peku u rerni
Možete ih servirati uz kuvani krompir ili pirinač.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)