NAJČEŠĆE GREŠKE KOD PRAVLJENJA SLAVSKOG KOLAČA Omaknu se i iskusnim domaćicama, a ovo je razlog

Ivana Pavlović

09:20

Sezonski recepti 0

Kako da slavski kolač ne popuca po površini, pročitajte u nastavku.

slavski kolač
Shutterstock

Nejednako grejanje rerne

Ako je rerna neispravna ili stara grejač će više grejati sa jedne strane u odnosu na drugu, što će da dovede do pucanja.

Testo nije dovoljno naraslo

Potrebno je da bar nekoliko puta ostavite da odstoji da bi dovoljno naraslo. Inače, nedovoljno naraslo testo lako će da pukne. 

Suviše tvrdo ili vlažno testo

Razredite tvrdo testo, a dodajte brašna u vlažno, da bi ispalo mekano i vazdušasto. 

Suvo testo

Prekrijte testo folijom ili krpom jer ako dugo bude stajalo na vazduhu-osušiće se i lakše će da pukne.

Loše čuvanje brašna

Čuvajte brašno na suvom i tamnom mestu. Vlaga će uticati na pucanje testa. 

Gornji grejač u rerni

Uvek slavski kolač stavite na sredinu rerne, ako ga budele stavili blizu gornjeg grejača, više će da se suši, i moguće, pukne.

 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading