NAJČEŠĆE GREŠKE KOD PRAVLJENJA SLAVSKOG KOLAČA Omaknu se i iskusnim domaćicama, a ovo je razlog

Ivana Pavlović

09:20

Sezonski recepti 0

Kako da slavski kolač ne popuca po površini, pročitajte u nastavku.

slavski kolač
Shutterstock

Nejednako grejanje rerne

Ako je rerna neispravna ili stara grejač će više grejati sa jedne strane u odnosu na drugu, što će da dovede do pucanja.

Testo nije dovoljno naraslo

Potrebno je da bar nekoliko puta ostavite da odstoji da bi dovoljno naraslo. Inače, nedovoljno naraslo testo lako će da pukne. 

Suviše tvrdo ili vlažno testo

Razredite tvrdo testo, a dodajte brašna u vlažno, da bi ispalo mekano i vazdušasto. 

Suvo testo

Prekrijte testo folijom ili krpom jer ako dugo bude stajalo na vazduhu-osušiće se i lakše će da pukne.

Loše čuvanje brašna

Čuvajte brašno na suvom i tamnom mestu. Vlaga će uticati na pucanje testa. 

Gornji grejač u rerni

Uvek slavski kolač stavite na sredinu rerne, ako ga budele stavili blizu gornjeg grejača, više će da se suši, i moguće, pukne.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading