POSNI SLAVSKI KOLAČ Svi će vam tražiti recept, a osvaja od prvog zalogaja, ovaj sastojak mu daje posebnu čar
Posni majonez dodaje na ukusu, po receptu bez mane.
Potrebno je
- 500 ml vode
- 1 kašika šećera
- 40 g svežeg kvasca
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika soli
- 100 ml ulja
- oko 1 kg brašna
- 50 g margarina
- 2 kašike posnog majoneza
Priprema:
Izdrobite kvasac u toploj vodi pa dodajte šećer. Sve lepo promešajte da se sastojci sjedine, pa sačekajte 10 minuta da se kvasac aktivira. Pomešajte u drugoj posudi prosejano brašno i so, pa dodajte ulje, sirće i aktivirani kvasac. Zamesite testo, pa ga pokrijte providnom folijom i pustite da odstoji 30 minuta. Zatim podelite testo na 3 dela (2 manja i 1 veći). Ostavite veći deo u obliku lopte, premažite istopljenim margarinom i stavite u šerpu. Testo koje je preostalo razvucite i premažite istopljenim margarinom. Onda isecite testa na 3 trake jednake veličine, pa ih urolajte. Treba da dobijete oblik zmijice. Od toga napravite pletenice (2 pletenice od po 3 zmijice) pa ih stavite preko testa u šerpi, u obliku krsta. Zatim pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Na kraju, premažite posnim majonezom. Pecite slavski kolač oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNI SLAVSKI KOLAČ Po starom, tradicionalnom receptu
Sezona je slava u toku Velikog Božićnog posta. Donosimo vam recept za posni slavski kolač.
POSNI SLAVSKI KOLAČ Svi će vam tražiti recept, a osvaja od prvog zalogaja, ovaj sastojak mu daje posebnu čar
Posni majonez dodaje na ukusu, po receptu bez mane.
SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Pravi su raj za nepca, bićete raspamećeni.
ODMASTITE POSUDE ZA TREN OKA Bez mučenja i struganja, a blistaće se kao nove
Lako uklonite tvrdokorno ulje iz tiganja i očistite zagorelu hranu sa površine posuđa.
NAJBOLJE TORTILJE SA PILETINOM Recept Jovane Joksimović pravi gurmanski raj, prste da poližete
Jovana Joksimović, novinarka i urednica K1 TV, supruga i majka, dokazuje da sve može da se postigne kad se dovoljno želi. Supruga pevača Željka Joksimovića vodi računa o ishrani, a u njenim specijalitetima najviše uživaju sin Kosta i ćerke bliznakinje, Ana i Srna. Recept za brze i ukusne tortilje sa piletinom uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za nepca.
SVINJETINA S LIMUNOM Slasna rapsodija u kiselkastom spoju, raj za sve gurmane
Jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)