DOMAĆI KESTEN PIRE Jesenji slatkiš koji budi sva čula, a još bolji od onog iz poslastičarnice

Izvor: Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Zamirisaće cela kuća, a osvaja od prvog zalogaja.

kesten pire
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kestenja
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 3 kašike šećera
  • 1 dl slatke pavlake

Priprema:

Operite kestenje pa ga zasecite i stavite u šerpu. Sipajte vodu da ogrezne pa ostavite da provri. Kad krene da ključa, kuvajte još 20 do 30 minuta. Ostavite da se prohladi pa oljuštite, i ne zaboravite da skinete i tanku opnu ispod ljuske. U blenderu sameljite kestenje , pa dodajte šećer i polako sipajte pavlaku. Dekorišite šlagom kesten pire. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

tiramisu

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka

11:00

17 februar, 2025

Kulinarski globus

Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

Komentari (0)

Loading