DOMAĆI KESTEN PIRE Jesenji slatkiš koji budi sva čula, a još bolji od onog iz poslastičarnice

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Zamirisaće cela kuća, a osvaja od prvog zalogaja.

kesten pire
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kestenja
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 3 kašike šećera
  • 1 dl slatke pavlake

Priprema:

Operite kestenje pa ga zasecite i stavite u šerpu. Sipajte vodu da ogrezne pa ostavite da provri. Kad krene da ključa, kuvajte još 20 do 30 minuta. Ostavite da se prohladi pa oljuštite, i ne zaboravite da skinete i tanku opnu ispod ljuske. U blenderu sameljite kestenje , pa dodajte šećer i polako sipajte pavlaku. Dekorišite šlagom kesten pire. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading