KESTEN PIRE Neodoljivi desert koji se topi u ustima, a miriše na nedelju
Slatkiš koji će oboriti s nogu i one koji ne vole kesten.

Potrebno je
- 350 g kestena
- 300 ml vode
- 100 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zasecite kestenje nožem. Stavite u pleh. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečene kestenje oljuštite pa stavite u šerpu sa vodom i ekstraktom vanile. Kuvajte 25 minuta. Prebacite u blender i dobro izblendajte. Dodajte šlag preko kesten pirea. Prijatno!
Možda vas zanima:

KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.

DOMAĆI KESTEN PIRE Jesenji slatkiš koji budi sva čula, a još bolji od onog iz poslastičarnice
Zamirisaće cela kuća, a osvaja od prvog zalogaja.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA IZ BAKINE KUHINJE Slatkiš jednostavne pripreme koji budi nostalgiju
Prave se brzo i lako, a mekane kao duša.

NAJSLAĐI EKLERI Sa bogatim punjenjem i preliveni čokoladom, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šolju kafe.

POSNA PAŠTETA OD OSLIĆA I ORAHA Slasna i ukusna, a savršena za dane strogog posta
Gotova začas, a aromatična i ukusna.

SOČNA PITA SA PLAVIM PATLIDŽANOM Savršenog ukusa, najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko
Sočna i slasna, za pravo uživanje.

JANIJA SA BUKOVAČOM I PIRINČEM Aromatični specijalitet posan na vodi, ukusa koji priča priče
Jednostavno jelo od jeftinih sastojaka koje budi sva čula.

POSNI SATARAŠ Lagano jelo u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Dodajte prilog po želji i uživajte.

POTAŽ OD BROKOLIJA Kremast i lagan, okrepiće vas u trenu
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)