KILER TORTA Čarobna poslastica koja osvaja od prvog zalogaja, za sve važne događaje
Neodoljiva poslastica uspeće svima, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je
Za koru
- 5 belanaca
- 10 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 100 g seckanih oraha
- 3 kore oblande
Za fil
- 15 žumanaca
- 10 kašika šećera
- dva margarina
- 200 g čokolade
Za glazuru
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca, šećer, brašno i orahe. Kore od oblande premažite dobijenom smesom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Žumanca umutite na pari, da dobijete fil. Šećer ušpinujte sa malo vode pa dodajte u umućena žumanca. Sklonite s vatre i mutite dok se smesa ne prohladi i ne zgusne. Zasebno umutite penasto dva margarina pa dodajte u prohlađeni fil. Otopite čokoladu na pari, pa joj dodajte fil. Filujte kore, sve dok ne utrošite materijal. Dekorišite tortu pripremljenom glazurom.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)