SPANAĆ LAZANJA UKUSNIJA OD ONE KLASIČNE Poći će vam voda na usta koliko je ukusno
Klasik za sva vremena sa drugačijim sastojcima, prste da poližete.
Potrebno je
- 1 pakovanje lazanja
- 400 g svežeg ili smrznutog spanaća
- 250 g svežeg sira
- 200 g rendanog kackavalja
- Za bešamel sos:
- 50 g putera
- 2 kašike brašna
- pola l mleka
- so
- biber
- muškatni oraščić
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite brašno na otopljenom puteru pa sipajte toplo mleko i mešajte, sve dok ne dobijete glatku smesu. Kad krene da vri, sklonite sa vatre. Umešajte sir u vruć bešamel sos pa narendajte muskantni oraščić. U pleh obložen papirom za pečenje ređajte red lazanja, red spanaća, posolite i pobiberite, red bešamel sosa, pa rendani kačkavalj. Završite sa lazanjama, bešamelom pa kačkavaljem. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
Komentari (0)