SPANAĆ LAZANJA UKUSNIJA OD ONE KLASIČNE Poći će vam voda na usta koliko je ukusno

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Klasik za sva vremena sa drugačijim sastojcima, prste da poližete.

lazanja sa spanaćem
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje lazanja 
  • 400 g svežeg ili smrznutog spanaća 
  • 250 g svežeg sira 
  • 200 g rendanog kackavalja
  • Za bešamel sos:
  • 50 g putera
  • 2 kašike brašna
  • pola l mleka
  • so
  • biber
  • muškatni oraščić
     

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite brašno na otopljenom puteru pa sipajte toplo mleko i mešajte, sve dok ne dobijete glatku smesu. Kad krene da vri, sklonite sa vatre. Umešajte sir u vruć bešamel sos pa narendajte muskantni oraščić. U pleh obložen papirom za pečenje ređajte red lazanja, red spanaća, posolite i pobiberite, red bešamel sosa, pa rendani kačkavalj. Završite sa lazanjama, bešamelom pa kačkavaljem. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading