SPANAĆ LAZANJA UKUSNIJA OD ONE KLASIČNE Poći će vam voda na usta koliko je ukusno

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Klasik za sva vremena sa drugačijim sastojcima, prste da poližete.

lazanja sa spanaćem
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje lazanja 
  • 400 g svežeg ili smrznutog spanaća 
  • 250 g svežeg sira 
  • 200 g rendanog kackavalja
  • Za bešamel sos:
  • 50 g putera
  • 2 kašike brašna
  • pola l mleka
  • so
  • biber
  • muškatni oraščić
     

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite brašno na otopljenom puteru pa sipajte toplo mleko i mešajte, sve dok ne dobijete glatku smesu. Kad krene da vri, sklonite sa vatre. Umešajte sir u vruć bešamel sos pa narendajte muskantni oraščić. U pleh obložen papirom za pečenje ređajte red lazanja, red spanaća, posolite i pobiberite, red bešamel sosa, pa rendani kačkavalj. Završite sa lazanjama, bešamelom pa kačkavaljem. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

Možda vas zanima:

karađorđeva šnicla

KARAĐORĐEVA ŠNICLA ZA RUČAK KOJI SE PAMTI A jedno je od omiljeniih jela košarkašu Aleksi Avramoviću

13:00

20 oktobar, 2024

Sezonski recepti

Srpski košarkaški reprezentativac, doskorašnji igrač Partizana, a sada deo CSKA Moskva, ostvario je karijeru o kojoj mašta svaki dečak na igralištu, sa loptom oko obruča. Rođeni Čačanin i suprug obožava da jede specijalitete iz taštine kuhinje, ali i jela od mesa po kojima je njegov grad poznat. - U poslednje vreme volim, na primer, lovačke šnicle. Tašta spremi jagnjetinu, strina spremi palačinke, stric roštilj i tako. Za svaku vrstu jela imam kafanu ili restoran u koji odem u Čačku. Ako mi se jede pečenje, odem na pečenje, ako mi se jede Karađorđeva šnicla, ima sjajnih restorana - izjavio je Aleksa u emisiji „Balkanskom ulicom“.

Komentari (0)

Loading