STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.

torta sa orasima
Shutterstock

Potrebno je

Za 2 kore:

  • 12 jaja
  • 12 kašika brašna
  • 12 kašika mlevenih oraha
  • 24 kašike šećera
  • 12 kašika vode
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • 4 jaja
  • 450 g putera
  • 10 kašika šećera
  • sok od 12 pomorandže
  • sok od 12 limuna
  • 1 kašika ruma
  • 100 g otopljene čokolade

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi umutite 6 belanca sa 6 kašika vode u čvrst sneg. Dodajte 12 kašika šećera, 6 brašna i oraha i 12 kašika praška za pecivo. Sipajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Ponovite postupak i za drugu koru. Prepolovite kore nožem, tako da dobijete 4. U zasebnoj posudi umutite 3 žumanca, jaje i šećer pa dodajte otopljeni margarin. Penasto umutite pa otopite čokoladu i umešajte je u fil. Sipajte rum i pola soka od limuna i pomorandže. Filujte redosledom kora-fil-kora-fil-kora-fil-kora pa premažite celu tortu filom. Pospite mlevenim orasima. Prijtno!

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading