NAJBOLJE IZ PEKARE Domaće pecivo koje ćete obožavati, zamirisaće cela kuća
Slasni burek, pužići ili kroasan, nećete da pogrešite šta god da odaberete.

Pužići sa makom
Sastojci:
Možda vas zanima:

PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo mekano kao duša koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.

CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

BRZE PROLEĆNE KIFLICE SA SALAMOM Slasne i ukusne, smažu se očas posla
Napravite ove ukusne kiflice po receptu Milice Spasić iz Mihajlovca kod Smedereva
- 250 ml mleka
- 1 kockica kvasca
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 prstohvat soli
- 4 kašike ulja
- 1 jaje
- oko 500 g brašna
- 1 limun - rendana korica
Za nadev:
- 250 g mlevenog maka
- 1 dl mleka
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 limun - rendana korica
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Razmrvljeni kvasac stavite u mlako mleko, pa dodajte šećer i promešajte, stavite jaje, ulje, vanilin šećer, so i rendanu limunovu koru. Dobro promešajte pa polako dodajte brašno i zamesite glatko testo. Podelite ga u dve jufke i pustite da udvostruči zapreminu. Za to vreme pravite nadev. Mleku dodajte šećer i vanilin šećer, zagrevajte uz mešanje dok se šećer ne istopi, a mleko ne bude toplo. Rendanu limunovu koru dodajte maku, pa prelijte mlekom i promešajte. Testo rastanjite na debljinu od 1 cm, pa premažite polovinom nadeva, urolajte i secite na debljinu 2 cm. Postupak ponovite i sa drugom jufkom i polovinom nadeva. Naređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite pužiće oko 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Kroasan sa čokoladom
Potrebno je:
- 1 kg brašna T-500
- 200 ml mleka
- 200 g vode
- 250 g jogurta
- 250 g margarina
- 1,5 kesica kvasca
- 1 kašika meda
- 2 kašičice soli
- 50 ml ulja
Fil:
- 200 g čokolade
- 4 kašike ulja
Priprema:
Sipajte kvasac u toplu vodu da se aktivira. Brašno, mleko, vodu, jogurt, med, so i ulje stavite u posudu pa dodajte nadošli kvasac i umesite testo. Ostavite testo sa strane na toplom da poveća zapreminu. Na radnu površinu pospite brašno pa premesite testo i podelite na 8 loptica. Istopljenim margarinom premažite svaku lopticu, sem poslednje, pa ih ređajte jednu na drugu. Razvucite na debljinu pola cm pa isecite testo na trouglove. Savijte u oblik kroasana pa ređajte u pleh obložen margarinom. Zatim svaki kroasan premažite margarinom. Ostavite na toplom pa prebacite u rernu. Pecite kroasane sa čokoladom 20 minuta na 220 stepeni. Pečene kroasane ostavite da se malo prohlade pa umačite u istopljenu čokoladu.
Burek sa mesom
- 500 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 1/2 kg tankih kora
- so, biber
- ulje
- 200 ml vode
Priprema:
Prvo ispržite sitno seckan crni luk pa mu dodajte mleveno meso. Sve zajedno propržite. Posolite i pobiberite. Premažite tepsiju uljem pa je prekrijte korom. Tri kore zgužvajte kao harmoniku pa prekrijte dno tepsije. Zatim malo pouljite i poprskajte vodom. Prekrijte sa druge tri kore zgužvane, takođe pouljene i poprskane vodom. Tako i treći red pa ubacite trećinu mesa, a zatim isto kao prvi put tri reda kora pa meso, kore, dok sve ne potrošite. Prekrijte korom i premažite uljem burek i pecite ga oko 50 minuta na 200 stepeni.

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)