PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.

pita sa mesom
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g mlevenog mešanog mesa
  • 2 glavice luka
  • ulje
  • so
  • pola kašičice sode bikarbone
  • pola kašičice bibera

Za preliv:

  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • pola kašičice soli

Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na ulju prodinstajte crni luk, pa dodajte mleveno meso.  Začinite, dodajte sodu bikarbonu, pa dinstajte oko 20 minuta. Pleh obložite papirom za pečenje. Stavite 3 kore, pa preko treće nanesite tri kašike fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite korama, pa je isecite na kocke. U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so. Prelijte pitu pripremljenim prelivom, tako da uđe između svakog proreza. Ostavite tako pitu 10 minuta. Pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

germknedle

AUSTRIJSKE GERMKNEDLE Omiljena poslastica sa skijališta, po receptu bez mane

15:00

8 decembar, 2024

Sezonski recepti

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

Komentari (0)

Loading