PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 400 g mlevenog mešanog mesa
- 2 glavice luka
- ulje
- so
- pola kašičice sode bikarbone
- pola kašičice bibera
Za preliv:
- 4 jaja
- 200 ml jogurta
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- pola kašičice soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na ulju prodinstajte crni luk, pa dodajte mleveno meso. Začinite, dodajte sodu bikarbonu, pa dinstajte oko 20 minuta. Pleh obložite papirom za pečenje. Stavite 3 kore, pa preko treće nanesite tri kašike fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite korama, pa je isecite na kocke. U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so. Prelijte pitu pripremljenim prelivom, tako da uđe između svakog proreza. Ostavite tako pitu 10 minuta. Pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
NAJBOLJA PITA SA MESOM Topla, hrskava i mirisna, a uspeva svima, trik je u ovome
Od gotovih kora i sočnog fila, pravićete stalno.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
PITA SA PAPRIKAMA RAJ ZA NEPCA Idealna za doručak ili večeru, najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna i slasna, kao stvorena za jesen.
TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Pecivo će biti sveže i za 2 dana, a potreban vam je samo ovaj sastojak
Trik koji provereno radi, a kiflice i hleb će biti mekani kao duša.
PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.
RUM KUGLICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači koje niko ne odbija, a gotovi očas posla
Slatke i aromatične, bude sva čula.
ŠERPUŠA Starinska poslastica koju su obožavale sve domaćice, a pravila se za svako slavlje
Fenomanalna poslastica uspeće svima a budi sva čula.
TOSKANSKE NJOKE SLASNIJE OD KLASIČNIH Neodoljivi italijanski specijalitet kao izmišljen za gurmane
Sočne i slasne, polizaćete prste koliko su ukusne.
Komentari (0)