RAGU S POVRĆEM I PEČURKAMA Aromatični specijalitet sa mesom, u neodoljivom spoju ukusa

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Zasitno jelo pravi je raj za nepca, a odlično je i kao predlog za slavsku trpezu.

ragu s pečurkama i povrćem
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 dve šargarepe
  • 1 koren celera
  • 1 koren peršuna
  • 250 g pečuraka
  • 1 luk, 3 čena belog luka
  • 500 g goveđeg mesa
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 250 ml crnog vina, začini po ukusu (lovorov list, ruzmarin, so, biber)

Maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite luk i beli luk, dodajte meso i pržite dok ne dobije boju. Dodajte povrće i pečurke, sve zajedno dinstajte dok ne omekša. Sipajte vino i paradajz pire, začinite po ukusu i kuvajte na laganoj vatri oko dva sata, dok meso ne omekša. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

germknedle

AUSTRIJSKE GERMKNEDLE Omiljena poslastica sa skijališta, po receptu bez mane

15:00

8 decembar, 2024

Sezonski recepti

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

Komentari (0)

Loading