RAGU S POVRĆEM I PEČURKAMA Aromatični specijalitet sa mesom, u neodoljivom spoju ukusa

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Zasitno jelo pravi je raj za nepca, a odlično je i kao predlog za slavsku trpezu.

ragu s pečurkama i povrćem
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 dve šargarepe
  • 1 koren celera
  • 1 koren peršuna
  • 250 g pečuraka
  • 1 luk, 3 čena belog luka
  • 500 g goveđeg mesa
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 250 ml crnog vina, začini po ukusu (lovorov list, ruzmarin, so, biber)

Maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite luk i beli luk, dodajte meso i pržite dok ne dobije boju. Dodajte povrće i pečurke, sve zajedno dinstajte dok ne omekša. Sipajte vino i paradajz pire, začinite po ukusu i kuvajte na laganoj vatri oko dva sata, dok meso ne omekša. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading