BRZA ČOKOLADNA TORTA Nepečena poslastica u neodoljivom spoju keksa, pudinga i čokolade, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Nepečena čokoladna poslastica sa dva fila osvojiće sve slatkoljupce.

čokoladna torta
Shutterstock

Potrebno je
Za tamni fil od čokolade

  • 1 litra mleka
  • 9 kašika šećera
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 3 pudinga od čokolade

Za svetli fil od čokolade

  • 1 litra slatke pavlake
  • 250 g čokolade za kuvanje
  • 10 g želatina u prahu

Dodatno 

  • 3 banane
  • 250 g keksa
  • 1 velika pomorandža

Priprema

Skuvajte puding sa mlekom i šećerom, pa na kraju umešajte čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se prohladi. Trećinu tamnog fila ostavite sa strane za premaz. Želatin rastvorite sa 5 kašika hladne vode pa ostavite da nabubri. 400 ml slatke pavlake umutite za fil, a 200 ml umutite za šlag za dekoraciju. 400ml slatke pavlake otopite na tihoj vatri sa čokoladom za kuvanje. Od pripremljene smese odvojite 10 kašika za ukrašavanje. Ganaš pomešajte sa nabubrelim želatinom, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. Ohladite pa dodajte u umućeni šlag i dobro umutite. Na tacnu za posluživanje stavite obruč pa na donji deo naređajte keks poprskan sokom od pomorandže. Preko nanesite 2/3 čokoladnog fila pa ostavite da se prohladi. Preko nanesite kolutove banane pa 1/3 čokoladnog fila. Opet poređajte keks potopljen u sok pa nanesite svetli fil. Poravnajte pa ostavite tortu u frižider sat vremena da se ohladi. Dekorišite slatkom pavlakom i čokoladnim ganašom. Bon appetit!

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading