BRZA ČOKOLADNA TORTA Nepečena poslastica u neodoljivom spoju keksa, pudinga i čokolade, za prave sladokusce
Nepečena čokoladna poslastica sa dva fila osvojiće sve slatkoljupce.
Potrebno je
Za tamni fil od čokolade
- 1 litra mleka
- 9 kašika šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 3 pudinga od čokolade
Za svetli fil od čokolade
- 1 litra slatke pavlake
- 250 g čokolade za kuvanje
- 10 g želatina u prahu
Dodatno
- 3 banane
- 250 g keksa
- 1 velika pomorandža
Priprema
Skuvajte puding sa mlekom i šećerom, pa na kraju umešajte čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se prohladi. Trećinu tamnog fila ostavite sa strane za premaz. Želatin rastvorite sa 5 kašika hladne vode pa ostavite da nabubri. 400 ml slatke pavlake umutite za fil, a 200 ml umutite za šlag za dekoraciju. 400ml slatke pavlake otopite na tihoj vatri sa čokoladom za kuvanje. Od pripremljene smese odvojite 10 kašika za ukrašavanje. Ganaš pomešajte sa nabubrelim želatinom, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. Ohladite pa dodajte u umućeni šlag i dobro umutite. Na tacnu za posluživanje stavite obruč pa na donji deo naređajte keks poprskan sokom od pomorandže. Preko nanesite 2/3 čokoladnog fila pa ostavite da se prohladi. Preko nanesite kolutove banane pa 1/3 čokoladnog fila. Opet poređajte keks potopljen u sok pa nanesite svetli fil. Poravnajte pa ostavite tortu u frižider sat vremena da se ohladi. Dekorišite slatkom pavlakom i čokoladnim ganašom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MOKRA ČOKOLADNA TORTA Jeftina poslastica skupog ukusa koja miriše na ljubav
Neodoljiva i ukusna, a pravi se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u kuhinji.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Poslastica za sva vremena zbog koje će vam poći voda na usta
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
POLICAJKA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa kremastim filom, "razoružaće"vas od prvog zalogaja
Izdašna poslastica idealna za sve važne događaje.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
Komentari (0)