BRZA ČOKOLADNA TORTA Nepečena poslastica u neodoljivom spoju keksa, pudinga i čokolade, za prave sladokusce
Nepečena čokoladna poslastica sa dva fila osvojiće sve slatkoljupce.

Potrebno je
Za tamni fil od čokolade
Možda vas zanima:

ČOKOLADNA TORTA Raskošna poslastica za sve specijalne prilike, ukusa koji se pamti
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.

RASKOŠNA ČOKOLADNA TORTA Sa puno fila i slojeva, za svaku svečanost
Neodoljiva i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

MOKRA ČOKOLADNA TORTA Jeftina poslastica skupog ukusa koja miriše na ljubav
Neodoljiva i ukusna, a pravi se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u kuhinji.

ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
- 1 litra mleka
- 9 kašika šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 3 pudinga od čokolade
Za svetli fil od čokolade
- 1 litra slatke pavlake
- 250 g čokolade za kuvanje
- 10 g želatina u prahu
Dodatno
- 3 banane
- 250 g keksa
- 1 velika pomorandža
Priprema
Skuvajte puding sa mlekom i šećerom, pa na kraju umešajte čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se prohladi. Trećinu tamnog fila ostavite sa strane za premaz. Želatin rastvorite sa 5 kašika hladne vode pa ostavite da nabubri. 400 ml slatke pavlake umutite za fil, a 200 ml umutite za šlag za dekoraciju. 400ml slatke pavlake otopite na tihoj vatri sa čokoladom za kuvanje. Od pripremljene smese odvojite 10 kašika za ukrašavanje. Ganaš pomešajte sa nabubrelim želatinom, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. Ohladite pa dodajte u umućeni šlag i dobro umutite. Na tacnu za posluživanje stavite obruč pa na donji deo naređajte keks poprskan sokom od pomorandže. Preko nanesite 2/3 čokoladnog fila pa ostavite da se prohladi. Preko nanesite kolutove banane pa 1/3 čokoladnog fila. Opet poređajte keks potopljen u sok pa nanesite svetli fil. Poravnajte pa ostavite tortu u frižider sat vremena da se ohladi. Dekorišite slatkom pavlakom i čokoladnim ganašom. Bon appetit!

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

SLASNI UŠTIPCI Super idu uz jogurt, za savršen doručak
Dodajte jogurt ili prilog po želji.
Komentari (0)