BRZA ČOKOLADNA TORTA Nepečena poslastica u neodoljivom spoju keksa, pudinga i čokolade, za prave sladokusce
Nepečena čokoladna poslastica sa dva fila osvojiće sve slatkoljupce.
Potrebno je
Za tamni fil od čokolade
- 1 litra mleka
- 9 kašika šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 3 pudinga od čokolade
Za svetli fil od čokolade
- 1 litra slatke pavlake
- 250 g čokolade za kuvanje
- 10 g želatina u prahu
Dodatno
- 3 banane
- 250 g keksa
- 1 velika pomorandža
Priprema
Skuvajte puding sa mlekom i šećerom, pa na kraju umešajte čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se prohladi. Trećinu tamnog fila ostavite sa strane za premaz. Želatin rastvorite sa 5 kašika hladne vode pa ostavite da nabubri. 400 ml slatke pavlake umutite za fil, a 200 ml umutite za šlag za dekoraciju. 400ml slatke pavlake otopite na tihoj vatri sa čokoladom za kuvanje. Od pripremljene smese odvojite 10 kašika za ukrašavanje. Ganaš pomešajte sa nabubrelim želatinom, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. Ohladite pa dodajte u umućeni šlag i dobro umutite. Na tacnu za posluživanje stavite obruč pa na donji deo naređajte keks poprskan sokom od pomorandže. Preko nanesite 2/3 čokoladnog fila pa ostavite da se prohladi. Preko nanesite kolutove banane pa 1/3 čokoladnog fila. Opet poređajte keks potopljen u sok pa nanesite svetli fil. Poravnajte pa ostavite tortu u frižider sat vremena da se ohladi. Dekorišite slatkom pavlakom i čokoladnim ganašom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZA ČOKOLADNA TORTA Za pravo uživanje posle ručka, a gotova za pola sata
Fenomenalna poslastica uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Gotova za pola sata, a savršena za domaćice početnice
Kremasta i neodoljiva, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ČOKOLADNA TORTA PO RECEPTU IZ 1860 GODINE Savršen spoj sa džemom i orasima koji pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i jednostavna, a savršenog ukusa.
REFORMA TORTA Kraljica slavske trpeze ukusa koji govori više od 1000 jezika
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)