BRZA ČOKOLADNA TORTA Nepečena poslastica u neodoljivom spoju keksa, pudinga i čokolade, za prave sladokusce
Nepečena čokoladna poslastica sa dva fila osvojiće sve slatkoljupce.
Potrebno je
Za tamni fil od čokolade
- 1 litra mleka
- 9 kašika šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 3 pudinga od čokolade
Za svetli fil od čokolade
- 1 litra slatke pavlake
- 250 g čokolade za kuvanje
- 10 g želatina u prahu
Dodatno
- 3 banane
- 250 g keksa
- 1 velika pomorandža
Priprema
Skuvajte puding sa mlekom i šećerom, pa na kraju umešajte čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se prohladi. Trećinu tamnog fila ostavite sa strane za premaz. Želatin rastvorite sa 5 kašika hladne vode pa ostavite da nabubri. 400 ml slatke pavlake umutite za fil, a 200 ml umutite za šlag za dekoraciju. 400ml slatke pavlake otopite na tihoj vatri sa čokoladom za kuvanje. Od pripremljene smese odvojite 10 kašika za ukrašavanje. Ganaš pomešajte sa nabubrelim želatinom, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. Ohladite pa dodajte u umućeni šlag i dobro umutite. Na tacnu za posluživanje stavite obruč pa na donji deo naređajte keks poprskan sokom od pomorandže. Preko nanesite 2/3 čokoladnog fila pa ostavite da se prohladi. Preko nanesite kolutove banane pa 1/3 čokoladnog fila. Opet poređajte keks potopljen u sok pa nanesite svetli fil. Poravnajte pa ostavite tortu u frižider sat vremena da se ohladi. Dekorišite slatkom pavlakom i čokoladnim ganašom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZA ČOKOLADNA TORTA Za pravo uživanje posle ručka, a gotova za pola sata
Fenomenalna poslastica uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Gotova za pola sata, a savršena za domaćice početnice
Kremasta i neodoljiva, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ČOKOLADNA TORTA PO RECEPTU IZ 1860 GODINE Savršen spoj sa džemom i orasima koji pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i jednostavna, a savršenog ukusa.
REFORMA TORTA Kraljica slavske trpeze ukusa koji govori više od 1000 jezika
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)