BEGOVA ČORBA Vladarka među čorbama prepuna mesa i povrća, kao stvorena za hladnije dane
Savršena za obične dane, ali i svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 2 pileća bataka
- 1 celer
- 2 šargarepe
- crni luk
- čen belog luka
- so
- biber
- svež peršun
- 2 kašike kisele pavlake
- jaje
- kašika brašna
Priprema:
Na maslacu propržite batake, pa dodajte povrće u šerpu. Nalijte vodom da ogrezne pa dodajte beli luk. Poklopite i kuvajte pola sata. Izvadite iz vode pa isecite na kockice,a bacite kožicu od mesa. Trećinu povrća izblendajte u blenderu do kašaste strukture. Ostatak vratite u vodu i kuvajte pa dodajte kašastu smesu. Peršun sitno naseckajte pa posolite i pobiberite. Začinite po ukusu. Kuvajte još pola sata. Zasebno sjedinite jaje, kiselu pavlaku i brašno da ne bude gromuljica. Dodajte u čorbu i kuvajte još nekoliko minuta.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA KRALJICA SLAVSKE TRPEZE Bogata i kremasta, prepuna povrća i mesa
Može da se jede i kao predjelo i glavno jelo, a osvaja na prvi zalogaj.
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Predjelo ukusa koji se ne zaboravlja
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
GUSTA ČORBA SA SUVIM MESOM Ko je jednom proba uvek joj se vraća
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)