BEGOVA ČORBA Vladarka među čorbama prepuna mesa i povrća, kao stvorena za hladnije dane

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Savršena za obične dane, ali i svečanu i slavsku trpezu.

begova čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 pileća bataka
  • 1 celer
  • 2 šargarepe
  • crni luk
  • čen belog luka
  • so
  • biber
  • svež peršun
  • 2 kašike kisele pavlake
  • jaje
  • kašika brašna

Priprema:

Na maslacu propržite batake, pa dodajte povrće u šerpu. Nalijte vodom da ogrezne pa dodajte beli luk. Poklopite i kuvajte pola sata. Izvadite iz vode pa isecite na kockice,a bacite kožicu od mesa. Trećinu povrća izblendajte u blenderu do kašaste strukture. Ostatak vratite u vodu i kuvajte pa dodajte kašastu smesu. Peršun sitno naseckajte pa posolite i pobiberite. Začinite po ukusu. Kuvajte još pola sata. Zasebno sjedinite jaje, kiselu pavlaku i brašno da ne bude gromuljica. Dodajte u čorbu i kuvajte još nekoliko minuta.

 

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading