BEGOVA ČORBA Vladarka među čorbama prepuna mesa i povrća, kao stvorena za hladnije dane
Savršena za obične dane, ali i svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 2 pileća bataka
- 1 celer
- 2 šargarepe
- crni luk
- čen belog luka
- so
- biber
- svež peršun
- 2 kašike kisele pavlake
- jaje
- kašika brašna
Priprema:
Na maslacu propržite batake, pa dodajte povrće u šerpu. Nalijte vodom da ogrezne pa dodajte beli luk. Poklopite i kuvajte pola sata. Izvadite iz vode pa isecite na kockice,a bacite kožicu od mesa. Trećinu povrća izblendajte u blenderu do kašaste strukture. Ostatak vratite u vodu i kuvajte pa dodajte kašastu smesu. Peršun sitno naseckajte pa posolite i pobiberite. Začinite po ukusu. Kuvajte još pola sata. Zasebno sjedinite jaje, kiselu pavlaku i brašno da ne bude gromuljica. Dodajte u čorbu i kuvajte još nekoliko minuta.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.
BEGOVA ČORBA Savršen spoj mesa i povrća, po originalnom kafanskom receptu
Neodoljivi specijalitet osvojiće i one izbirljive.
BOSANSKI RECEPT ZA BEGOVU ČORBU Kraljica među čorbama za pravo zadovoljstvo, sipaćete tanjir više
Mirisni specijalitet "na kašiku" nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet za sva vremena koji svakom kašikom krepi organizam
Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)