BEGOVA ČORBA Vladarka među čorbama prepuna mesa i povrća, kao stvorena za hladnije dane
Savršena za obične dane, ali i svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 2 pileća bataka
- 1 celer
- 2 šargarepe
- crni luk
- čen belog luka
- so
- biber
- svež peršun
- 2 kašike kisele pavlake
- jaje
- kašika brašna
Priprema:
Na maslacu propržite batake, pa dodajte povrće u šerpu. Nalijte vodom da ogrezne pa dodajte beli luk. Poklopite i kuvajte pola sata. Izvadite iz vode pa isecite na kockice,a bacite kožicu od mesa. Trećinu povrća izblendajte u blenderu do kašaste strukture. Ostatak vratite u vodu i kuvajte pa dodajte kašastu smesu. Peršun sitno naseckajte pa posolite i pobiberite. Začinite po ukusu. Kuvajte još pola sata. Zasebno sjedinite jaje, kiselu pavlaku i brašno da ne bude gromuljica. Dodajte u čorbu i kuvajte još nekoliko minuta.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA KRALJICA SLAVSKE TRPEZE Bogata i kremasta, prepuna povrća i mesa
Može da se jede i kao predjelo i glavno jelo, a osvaja na prvi zalogaj.
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Predjelo ukusa koji se ne zaboravlja
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
GUSTA ČORBA SA SUVIM MESOM Ko je jednom proba uvek joj se vraća
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)