PASTIRSKA ČORBA Predjelo koje govori 1000 jezika, po receptu kuvara Milovana Miće Stojanovića iz 1982
Sočna čorba iz knjige Veliki srpski kuvar Milovana Miće Stojanovića raspametiće sve gurmane, a prvi put je nastala za otvaranje SC Kopaonik 1982.godine.
Potrebno je
- 1 kg livadskog zelja
- 150 g slanine
- 100 g masti
- 100 g kajmaka
- 80 g brašna
- 100 g crnog luka
- so
- ljuta začinska paprika
Priprema
Oljuštite luk pa ga sitno naseckajte. Mast i luk stavite u lonac pa pržite sve dok luk ne bude dopola pržen. Isecite slaninu na kockice pa dodajte u lonac. Dodajte brašno pa pržite sve dok ne požuti. Prelijte toplom vodom, pa posolite i ostavite da prokuva. Operite zelje pa sitno naseckajte. Umešajte u čorbu i kuvajte 20 minuta. Začinite čorbu kajmakom i paprikom. Prijatno!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.
RIBLJA ČORBA PO ORIGINALNOM KAFANSKOM RECEPTU Ovaj začin joj daje poseban šmek
Preukusna i sočna, pravićete stalno.
SLANA TORTA OD PAPRIKA Slasno predjelo kao izmišljeno za slavsku trpezu, a ukusa koji priča priče
Napravićete brzo i lako, a dobićete brojne komplimente koliko je ukusno.
SLANI ROLAT SA PEČURKAMA Slasno slavsko predjelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Polizaćete prste koliko je ukusno, a nema ko vam neće tražiti recept.
SKRATITE VREME KUVANJA PASULJA Biće gotov za 45 minuta, samo dodajte ovu namirnicu, a nije soda ni ulje
Uglavnom je koristite za piće, a niste ni znali da može da ubrza vreme kuvanja pasulja.
OMILJENA SALATA ZA PRAZNIKE: Kikiriki, piletina i susam u savršenom spoju za slavske trpeze
Kada praznična euforija zavlada, a trpeza se sprema za goste, jednostavni i ukusni recepti dolaze kao spas. Kikiriki salata, uz piletinu i susam, postala je pravi hit poslednjih godina na slavama i prazničnim okupljanjima.
PASTIRSKA ČORBA Predjelo koje govori 1000 jezika, po receptu kuvara Milovana Miće Stojanovića iz 1982
Sočna čorba iz knjige Veliki srpski kuvar Milovana Miće Stojanovića raspametiće sve gurmane, a prvi put je nastala za otvaranje SC Kopaonik 1982.godine.
KIŠ SA PEČURKAMA Aromatično jelo za prave gurmane, a ukusa koji priča priče
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
OČISTITE ZAGORELO POSUĐE ZA TREN OKA Nema struganja, biće kao novo, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i tiganj će se sijati kao nov.
Komentari (0)