TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
Potrebno je
- 1 šolja oljuštenog susama
- 3 kašike suncokretovog ulja
- prstohvat soli
Priprema:
Prvo propržite susam. U suv tiganj stavite susam pa pržite 3 do 5 minuta, uz neprestano mešanje, na srednje jakoj vatri.Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga blendajte sve dok ne dobijete sitan prah. Dodajte ulje i blendajte sve dok pasta ne postane glatka. Posolite pa nastavite blendanje, dok se smesa ne sjedini. Čuvajte tahini u frižideru, u staklenoj posudi, najviše nekoliko nedelja.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI PEKARSKI KROMPIR Hrskav spolja i mekan iznutra, a ukusa od kog staje pamet
Dodajte kao prilog uz jelo.
DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
DOMAĆI PINĐUR OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ I dupla mera će biti malo
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.
MARMELADA OD VIŠANJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Ista kao ona bakina
I dupla mera će biti malo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)