TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
Potrebno je
- 1 šolja oljuštenog susama
- 3 kašike suncokretovog ulja
- prstohvat soli
Priprema:
Prvo propržite susam. U suv tiganj stavite susam pa pržite 3 do 5 minuta, uz neprestano mešanje, na srednje jakoj vatri.Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga blendajte sve dok ne dobijete sitan prah. Dodajte ulje i blendajte sve dok pasta ne postane glatka. Posolite pa nastavite blendanje, dok se smesa ne sjedini. Čuvajte tahini u frižideru, u staklenoj posudi, najviše nekoliko nedelja.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI PEKARSKI KROMPIR Hrskav spolja i mekan iznutra, a ukusa od kog staje pamet
Dodajte kao prilog uz jelo.
DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
DOMAĆI PINĐUR OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ I dupla mera će biti malo
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.
MARMELADA OD VIŠANJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Ista kao ona bakina
I dupla mera će biti malo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)