TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.

tahini
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 šolja oljuštenog susama
  • 3 kašike suncokretovog ulja
  • prstohvat soli 

Priprema:

Prvo propržite susam. U suv tiganj stavite susam pa pržite 3 do 5 minuta, uz neprestano mešanje, na srednje jakoj vatri.Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga blendajte sve dok ne dobijete sitan prah. Dodajte ulje i blendajte sve dok pasta ne postane glatka. Posolite pa nastavite blendanje, dok se smesa ne sjedini. Čuvajte tahini u frižideru, u staklenoj posudi, najviše nekoliko nedelja.



 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading