TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
Potrebno je
- 1 šolja oljuštenog susama
- 3 kašike suncokretovog ulja
- prstohvat soli
Priprema:
Prvo propržite susam. U suv tiganj stavite susam pa pržite 3 do 5 minuta, uz neprestano mešanje, na srednje jakoj vatri.Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga blendajte sve dok ne dobijete sitan prah. Dodajte ulje i blendajte sve dok pasta ne postane glatka. Posolite pa nastavite blendanje, dok se smesa ne sjedini. Čuvajte tahini u frižideru, u staklenoj posudi, najviše nekoliko nedelja.
Možda vas zanima:
PILEĆA PAŠTETA Neodoljivi namaz ukusa koji priča priče, a uspeva i potpunim početnicima
Bilo da mažete na hleb ili dodate kao prilog, nećete da pogrešite.
NAMAZ OD TUNJEVINE Slasan i drugačiji, a daje šmek svakom jelu
I da ne volite tunjevinu, ovaj namaz ćete obožavati.
AROMATIČNI KREM NAMAZ Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog, prste da poližete
Slasan i mirisan, daće šmek svakom jelu.
TUNA PAŠTETA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Dodajte uz tostiran hleb ili prilog po želji
Savršena za posne dane, a ukućani će stajati u redu za još.
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK Pohovane šnicle, restovani krompir, čorbica, brzo, lako, a preukusno
Kompletan obrok spreman za tili čas
Komentari (0)