MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.

Potrebno je
Možda vas zanima:

MUSAKE NA 100 NAČINA Rendana, posna , grčka, sa kačkavaljem, biramo samo one najlepše
Sočno jelo dugo će vas držati sitim, a može da se spremi na različite načine, sa drugačijim sastojcima, da bude posna ili mrsna.

SOČNO JELO BEZ MESA Posna musaka brzo se sprema, još brže jede
Nisu neophodni neki posebni sastojci.

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
- 500 g krompira
- 300 g fileta oslića
- 100 g biljnog kačkavalja
- 3 čena belog luka
- veza peršuna
- 100 ml ulja
- 50 ml vode
- so
- biber
Priprema:
Izgnječite beli luk, pa ga utrljajte u posoljene i pobiberene filete ribe. U posebnoj posudi napravite preliv od nasečenog peršunovog lista, začina, ulja i vode. Krompir isecite na tanke kolutove i polovinu poslažite u posudu za pečenje. Pospite polovinom preliva, pa prekrijte filetima ribe. Preko ribe složite drugi deo krompira, nalijte preostalim prelivom i pecite u rerni oko 25 minuta na 200 stepeni. Pred kraj pečenja pospite musaku narendanim biljnim kačkavaljem i vratite nekoliko minuta da se zapeče. Servirajte sa zelenom salatom ili kuvanim povrćem.

POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.
Komentari (0)