GRČKA MUSAKA Još ukusnija od one klasične, a budi nostalgiju na dane letovanja

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Još sočnija od one klasične, ukusa koji govori 1000 jezika.

grčka musaka
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 patlidžana
  • 500 g mlevenog mesa (govedina ili jagnjetina)
  • 1 crveni luk
  • 2 čena belog luka
  • 400 g paradajz sosa
  • 300 g krompira
  • 500 ml bešamel sosa
  • Maslinovo ulje
  • So, biber, cimet, peršun

Priprema

Operite patlidžane, isecite ih na kolutove i posolite. Ostavite da odstoje kako bi ispustili vodu. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckani crveni i beli luk. Dodajte mleveno meso, posolite, pobiberite i kuvajte dok ne porumeni. Dodajte paradajz sos i cimet, kuvajte još nekoliko minuta. U međuvremenu, krompir skuvajte i isecite na tanke kolutove. U vatrostalnu posudu stavljajte red krompira, red patlidžana, red mesa i prelijte bešamel sosom. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, završite sa bešamelom. Pecite musaku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Poslužite toplo.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading