GRČKA MUSAKA Još ukusnija od one klasične, a budi nostalgiju na dane letovanja
Još sočnija od one klasične, ukusa koji govori 1000 jezika.
Potrebno je
- 3 patlidžana
- 500 g mlevenog mesa (govedina ili jagnjetina)
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 400 g paradajz sosa
- 300 g krompira
- 500 ml bešamel sosa
- Maslinovo ulje
- So, biber, cimet, peršun
Priprema
Operite patlidžane, isecite ih na kolutove i posolite. Ostavite da odstoje kako bi ispustili vodu. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckani crveni i beli luk. Dodajte mleveno meso, posolite, pobiberite i kuvajte dok ne porumeni. Dodajte paradajz sos i cimet, kuvajte još nekoliko minuta. U međuvremenu, krompir skuvajte i isecite na tanke kolutove. U vatrostalnu posudu stavljajte red krompira, red patlidžana, red mesa i prelijte bešamel sosom. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, završite sa bešamelom. Pecite musaku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Poslužite toplo.
Možda vas zanima:
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje se pravi lako a govori 5 jezika
Osvojiće vas a prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
MUSAKE NA 100 NAČINA Rendana, posna , grčka, sa kačkavaljem, biramo samo one najlepše
Sočno jelo dugo će vas držati sitim, a može da se spremi na različite načine, sa drugačijim sastojcima, da bude posna ili mrsna.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)