GRČKA MUSAKA Još ukusnija od one klasične, a budi nostalgiju na dane letovanja
Još sočnija od one klasične, ukusa koji govori 1000 jezika.

Potrebno je
Možda vas zanima:

GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje se pravi lako a govori 5 jezika
Osvojiće vas a prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA MUSAKA OD PEČURAKA Klasik na drugačiji način, prste da poližete
Ako volite klasičnu musaku, ovu od pečuraka ćete obožavati.

GRČKA MUSAKA Slasno jelo koje pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Oduševiće vas na prvi zalogaj.

SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
- 3 patlidžana
- 500 g mlevenog mesa (govedina ili jagnjetina)
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 400 g paradajz sosa
- 300 g krompira
- 500 ml bešamel sosa
- Maslinovo ulje
- So, biber, cimet, peršun
Priprema
Operite patlidžane, isecite ih na kolutove i posolite. Ostavite da odstoje kako bi ispustili vodu. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckani crveni i beli luk. Dodajte mleveno meso, posolite, pobiberite i kuvajte dok ne porumeni. Dodajte paradajz sos i cimet, kuvajte još nekoliko minuta. U međuvremenu, krompir skuvajte i isecite na tanke kolutove. U vatrostalnu posudu stavljajte red krompira, red patlidžana, red mesa i prelijte bešamel sosom. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, završite sa bešamelom. Pecite musaku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Poslužite toplo.

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

DUGUJE MI 50 EVRA Golman Valensije brutalno isprozivao Vinisijusa

IZBEGAVAJTE IH, AKO ŽELITE USPEH: Ove četiri navike sabotiraju vašu sreću

TEŠKO MU JE PAO KIKS Jedan od najboljih igrača Barselone potpuno izgubio živce, jedva su ga smirili (VIDEO)

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

TEŽAK UDES KOD BEČEJA: Ima više poginulih i povređenih ljudi

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.
Komentari (0)