5 TRIKOVA ZA SAVRŠEN KROMPIR PIRE Biće mekan i kremast, umesto lepljiv i gnjecav

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara.

krompir pire
Shutterstock

Evo kako da napravite savršen krompir pire

1. Slana voda

So najbolje dodajte u vodu na samom početku.

2. Procedite krompir

Procedite dobro svu vodu nako kuvanja krompira, kako ne biste dobili vodenastu kašu.

3. Nemojte da stavljate u vruću vodu

Krompire potopite u hladnu vodu, pa dodajte so i ostavite da voda vri, a zatim smanjite vatru. 

4. Pogrešan pribor

Bolje gnječite krompir običnom viljuškom nego blenderom jer će skrob da se zgusne pa će biti lepljivi.

5. Maslac i mleko sobne temperature

Obavezno koristite maslac sobne temperature pa dodajte toplo mleko.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading