5 TRIKOVA ZA SAVRŠEN KROMPIR PIRE Biće mekan i kremast, umesto lepljiv i gnjecav
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara.
Evo kako da napravite savršen krompir pire
1. Slana voda
So najbolje dodajte u vodu na samom početku.
2. Procedite krompir
Procedite dobro svu vodu nako kuvanja krompira, kako ne biste dobili vodenastu kašu.
3. Nemojte da stavljate u vruću vodu
Krompire potopite u hladnu vodu, pa dodajte so i ostavite da voda vri, a zatim smanjite vatru.
4. Pogrešan pribor
Bolje gnječite krompir običnom viljuškom nego blenderom jer će skrob da se zgusne pa će biti lepljivi.
5. Maslac i mleko sobne temperature
Obavezno koristite maslac sobne temperature pa dodajte toplo mleko.
Možda vas zanima:
KAKO DA DOBIJETE NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uradite ovo i ispašće savršen
Potrebno je da promenite redosled kojim pravite i videćete ogromnu razliku. Biće kremast i neodoljiv.
KADA PRŽITE LUK DODAJTE OVU NAMIRNICU Biće 100 puta ukusnije, tvrde kuvari
Potrebna vam je samo jedna namirnica, a jelo će da bude preukusno.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Biće gotov za 45 minuta, a nije soda ni ulje
Bićete iznenađeni kada vidite o kojoj namirnici je reč.
LAKO OČISTITE ŠPORET SA RAVNOM PLOČOM Trebaju vam samo 2 namirnice, a nije soda bikarbona
Jednostavan trik koji rešava problem u trenu, a trebaju vam samo namirnice koje ima svaka domaćica.
POTAŽ OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, a posan, prste da poližete
Kremast i sočan, savršen za hladne dane.
PILETINA U KIKIRIKI SOSU Slasno jelo u aromatičnom i pikantnom spoju, za prave gurmane
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
5 TRIKOVA ZA SAVRŠEN KROMPIR PIRE Biće mekan i kremast, umesto lepljiv i gnjecav
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara.
NEODOLJIVE POSNE KIFLE Bolje su od onih iz pekare, a super su i kada su hladne
Umesite ih za doručak, a biće mekane i za večeru.
BAKLAVA SA MAKOM Mirisna poslastica koja će vas oboriti s nogu, po receptu teta Živke
Neodoljivi klasik u fenomenalnom spoju sa makom, za sva vremena i prilike.
Komentari (0)