POSNA PITA OD ŠAMPINJONA I PRAZILUKA PO TETA DARINOM RECEPTU Greje dušu i telo, a slasniju niste jeli
Od gotovih kora i sočnog fila, nema ko vam neće tražiti recept.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

GIBANICA SA MESOM Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Služite toplo uz jogurt.

PITA SA BLITVOM I SIROM Sočno predjelo zasitiće vas u trenu, a priprema nije teška
Najbolje služite uz šolju jogurta.

SOČNA PITA SA PLAVIM PATLIDŽANOM Savršenog ukusa, najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko
Sočna i slasna, za pravo uživanje.

AROMATIČNA BUNDEVARA Sočna pita po starom receptu iz bakine kuhinje
Ukusna i slatka, prste da poližete.
- pakovanje gotovih kora za pitu
- 500 g šampinjona
- 2 mala praziluka
- so, biber
- 1 dcl ulja
- 4 dl kisele vode
- šolja 2 dl brašna
- 150 g griza
- prašak za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Praziluk i šampinjone sitno naseckajte pa ih dobro operite, očistite i tanko isecite. Zatim prodinstajte praziluk u tiganju sa malo ulja. Nakon što omekša dodajte šampinjone. Začinite pa prodinstajte dok ne promene boju. Sipajte čašu vode pa dinstajte sve dok tečnost ne ispari. Ostavite da se prohlade. Zasebno umutite kiselu vodu, ulje, so, griz i prašak za pecivo, pa postepeno dodajte brašno. U pleh obložen pek papirom stavite 2 kore pa premažite filom od brašna. Dodajte koru pa fil od šampinjona. Ponavljajte postupak sve dok ne ostanu samo 2 kore. Stavite ih odozgo pa savijte ka unutra i prelijte ostatkom smese od brašna. Pecite pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

"OSEĆAO SAM SE VEOMA PRIJATNO": Skandalozne reči Janika Sinera o suspenziji (VIDEO)

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

SVE JE BOLjE UŽIVO – ISKORISTITE BONUS OVOG VIKENDA!

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

Čovek ima platu od 2.400 evra, a odbili ga za kredit – što je najgore, mnogi Srbi prave istu grešku

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

RECEPT ZA BAKLAVA ČIZKEJK: Dve omiljene poslastice spojene u jednu (VIDEO)

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.

POHOVANI KARFIOL Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji
Bićete oduševljeni koliko je ukusno.
Komentari (0)