POSNA PITA OD ŠAMPINJONA I PRAZILUKA PO TETA DARINOM RECEPTU Greje dušu i telo, a slasniju niste jeli
Od gotovih kora i sočnog fila, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- pakovanje gotovih kora za pitu
- 500 g šampinjona
- 2 mala praziluka
- so, biber
- 1 dcl ulja
- 4 dl kisele vode
- šolja 2 dl brašna
- 150 g griza
- prašak za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Praziluk i šampinjone sitno naseckajte pa ih dobro operite, očistite i tanko isecite. Zatim prodinstajte praziluk u tiganju sa malo ulja. Nakon što omekša dodajte šampinjone. Začinite pa prodinstajte dok ne promene boju. Sipajte čašu vode pa dinstajte sve dok tečnost ne ispari. Ostavite da se prohlade. Zasebno umutite kiselu vodu, ulje, so, griz i prašak za pecivo, pa postepeno dodajte brašno. U pleh obložen pek papirom stavite 2 kore pa premažite filom od brašna. Dodajte koru pa fil od šampinjona. Ponavljajte postupak sve dok ne ostanu samo 2 kore. Stavite ih odozgo pa savijte ka unutra i prelijte ostatkom smese od brašna. Pecite pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
JOGURT PITA ZA DORUČAK KOJI SE PAMTI Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, a sve se samo pomeša i peče
Sočna i jednostavna za pripremu, pravićete stalno.
ČIZBURGER PITA BOLJA OD KLASIČNE Nakon što je pojedete bićete siti do večere!
Sočna i slasna, prosto miluje nepca.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)