POSNA PITA OD ŠAMPINJONA I PRAZILUKA PO TETA DARINOM RECEPTU Greje dušu i telo, a slasniju niste jeli
Od gotovih kora i sočnog fila, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- pakovanje gotovih kora za pitu
- 500 g šampinjona
- 2 mala praziluka
- so, biber
- 1 dcl ulja
- 4 dl kisele vode
- šolja 2 dl brašna
- 150 g griza
- prašak za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Praziluk i šampinjone sitno naseckajte pa ih dobro operite, očistite i tanko isecite. Zatim prodinstajte praziluk u tiganju sa malo ulja. Nakon što omekša dodajte šampinjone. Začinite pa prodinstajte dok ne promene boju. Sipajte čašu vode pa dinstajte sve dok tečnost ne ispari. Ostavite da se prohlade. Zasebno umutite kiselu vodu, ulje, so, griz i prašak za pecivo, pa postepeno dodajte brašno. U pleh obložen pek papirom stavite 2 kore pa premažite filom od brašna. Dodajte koru pa fil od šampinjona. Ponavljajte postupak sve dok ne ostanu samo 2 kore. Stavite ih odozgo pa savijte ka unutra i prelijte ostatkom smese od brašna. Pecite pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM Neodoljiva i slasna, prste da poližete
Služite toplu uz prilog po želji.
PITA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA Neodoljivo predjelo koje greje dušu i telo, neponovljivog ukusa
Slasna i sočna pita, prste da poližete.
SLASNA PITA SA MESOM ZA PRAVE GURMANE Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivo predjelo raspametiće i one izbirljive.
KROMPIRUŠA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Slasna pita nikad ukusnija, po starom receptu
Neodoljiva pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Komentari (0)