POSNA PITA OD ŠAMPINJONA I PRAZILUKA PO TETA DARINOM RECEPTU Greje dušu i telo, a slasniju niste jeli

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Od gotovih kora i sočnog fila, nema ko vam neće tražiti recept.

posna pita od pečuraka
Shutterstock

Potrebno je:

  • pakovanje gotovih kora za pitu
  • 500 g šampinjona
  • 2 mala praziluka
  • so, biber
  • 1 dcl ulja
  • 4 dl kisele vode
  • šolja 2 dl brašna
  • 150 g griza
  • prašak za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Praziluk i šampinjone sitno naseckajte pa ih dobro operite, očistite i tanko isecite. Zatim prodinstajte praziluk u tiganju sa malo ulja. Nakon što omekša dodajte šampinjone. Začinite pa prodinstajte dok ne promene boju. Sipajte čašu vode pa dinstajte sve dok tečnost ne ispari. Ostavite da se prohlade. Zasebno umutite kiselu vodu, ulje, so, griz i prašak za pecivo, pa postepeno dodajte brašno.  U pleh obložen pek papirom stavite 2 kore pa premažite filom od brašna. Dodajte koru pa fil od šampinjona. Ponavljajte postupak sve dok ne ostanu samo 2 kore. Stavite ih odozgo pa savijte ka unutra i prelijte ostatkom smese od brašna. Pecite pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading