ČOKOLADNI BRAUNI Jednostavni slatkiš koji svi vole, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalni slatkiš oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 200 g čokolade
- 115 g putera
- 1 šolja šećera
- pola šolje smeđeg šećera
- 3 jajeta
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- pola šolje brašna
- 1/4 šolje kakaoa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Čokoladu otopite sa puterom na pari. Pomešajte šećere pa postepeno dodajte jaja. Umutite pa kad smesa postane kremasta dodajte so, vanilu i brašno prosejano sa kakaom. Dobro sjedinite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite brauni pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ORIJENTALNI BATACI Ovakve do sada niste jeli, za gurmane i one izbirljive
Totalno drugačije jelo, u aromatičnom spoju.
SLASNI BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Hrskavi i ukusni, prste da poližete
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.
NAJSOČNIJI BATACI Grčki, hrskavi, medeni, a meso se lepi za prste
Neodoljivi i slasni, samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Komentari (0)