LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
Potrebno je
- 100 g brašna
- 150 g šećera
- prstohvat soli
- 2 jaja
- kora jednog limuna
- 2 kašike limunovog soka
Za preliv:
- 100 g šećera u prahu
- 4 kašike limunovog soka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Zasebno žicom umutite jaja, limunovu koru i sok. Sjedinite obe smese pa izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte šećer u prahu sa limunovim sokom. Prohlađeni brauni prelijte glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI BRAUNI Pevačica Aleksandra Radović otkriva recept za najkremastiji kolač mekan kao duša
Aleksandra Radović, pop pevačica i profesorka solfeđa i muzičke kulture, već godinama je deo muzičke scene, a na uspešnoj karijeri bez skandala mogle bi joj pozavideti brojne koleginice. Jednom prilikom je podelila recept za ovaj preukusni brauni i time pokazala da ima talenta i za kuvanje. Njenim specijalitetima najviše se obraduje ćerka Nina.
KOLAČ OD ŠARGAREPE Drugačiji desert koji pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočan i sladak desert, ukusa koji se pamti.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Desert pevačice Jovane Pajić od kog će vam poći voda na usta
Jovana Pajić, pevačica koja je novim pesmama „Prezime se briše“ i „Ludilo moje“ napravila veliki povratak na muzičku scenu, pokazala je i da se odlično snalazi u kuhinji. Majka dve devojčice i bivša supruga frontmena Tropiko benda podelila je recept za neodoljivi kolač sa piškotama. Uživaćete u svakom zalogaju, a ako je sudeći po Jovaninoj vitkoj liniji, neće vas ugojiti ni gram.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.
DOMAĆE OBLANDE SA GRIZOM Jednostavno se prave i nezaobilazne su na slavskim trpezama
Idealne su za slave i proslave.
POSNA TORTA Najukusnija torta sa čokoladom i orasima, savršena za svečane prilike!
Torta bogatog ukusa sa orasima i čokoladom nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
POSNA OBLANDA SA KEKSOM I ORASIMA Obavezna na slavskoj trpezi, preukusna je!
Ovaj recept za posnu oblandu idealan je za svečane prilike ili dane posta kada želite da pripremite nešto brzo, jednostavno i veoma ukusno. Kombinacija keksa, oraha i kakao praha daje bogat ukus, dok su oblande savršena osnova za ovu poslasticu
KOKOS KOLAČ Sočan i mekan kao pahulja, ima da se zaljubite na prvi zalogaj
Pravi zimski kolač...
KOLAČ OD ŠARGAREPE Drugačiji desert koji pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočan i sladak desert, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)