LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.

limun brauni
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g brašna
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • kora jednog limuna
  • 2 kašike limunovog soka

Za preliv:

  • 100 g šećera u prahu
  • 4 kašike limunovog soka

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Zasebno žicom umutite jaja, limunovu koru i sok. Sjedinite obe smese pa izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte šećer u prahu sa limunovim sokom. Prohlađeni brauni prelijte glazurom. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

kolač sa piškotama

BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Desert pevačice Jovane Pajić od kog će vam poći voda na usta

17:00

7 decembar, 2024

Slatki kutak

Jovana Pajić, pevačica koja je novim pesmama „Prezime se briše“ i „Ludilo moje“ napravila veliki povratak na muzičku scenu, pokazala je i da se odlično snalazi u kuhinji. Majka dve devojčice i bivša supruga frontmena Tropiko benda podelila je recept za neodoljivi kolač sa piškotama. Uživaćete u svakom zalogaju, a ako je sudeći po Jovaninoj vitkoj liniji, neće vas ugojiti ni gram.

Komentari (0)

Loading