VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.

vojvođanski bataci
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg pilećih bataka
  • 400 g višanja
  • malo cimeta
  • soli po ukusu
  • malo šećera
  • 100 ml kisele pavlake
  • 2 kašike gustina
  • so, biber

Priprema:
Batake začinite po ukusu, pa ih ispržite na tiganju. U drugu šerpicu stavite višnje, cimet, so, šećer, naliti vodom toliko da se prekriju višnje i staviti da se kuva. Dok se višnje kuvaju (5 min) sjediniti pavlaku sa gustinom i sipati u kuvane višnje. Kuvati dok se sos ne zgusne do željene gustine. Ako je sos gust dodati malo vode. Sos prelijte preko bataka i uživajte u predivnom slatko-kiselkastom ukusu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading