PROJA SA SIROM "NA ČAŠE" Uspeva svima, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 2 čaše kukuruznog brašna
- 1 čaša belog brašna
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša kisele vode
- 1 čaša kiselog mleka ili jogurta
- 3 jajeta
- 500 g punomasnog sira
- 1 prašak za pecivo
- malo soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašna, ulje, kiselu vodu, jogurt, jaja, sir, prašak za pecivo i so. U pleh obložen papirom za pečenje izručite smesu i rasporedite. Pecite proju sa sirom oko pola sata, ili dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Secite i služite.
Možda vas zanima:
PROJA SA SIROM Uspeva svima, a savršena za doručak ili večeru, svaki zalogaj je raj za nepca
Sočna i slasna, za pravo uživanje.
PROJA SA SIROM Super rešenje za doručak, po proverenom receptu koji se prenosi generacijama
Napravi se začas a pojede za tren oka.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
POSNA PROJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a držaće vas dugo sitim
Sočna i ukusna, prste da poližete.
DODAJTE OVO U TESTO Kiflice će biti sveže i treći dan, a nije soda bikarbona
Sastojak koji će učiniti da pecivo bude mekano danima, a ima ga svaka domaćica.
PROJA SA SIROM "NA ČAŠE" Uspeva svima, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PIKANTNI VOJVOĐANSKI GULAŠ Sočni zalogaji od mesa koji se tope u ustima, specijalitet koji svi obožavaju!
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
POTAŽ OD BATATA Greje dušu i telo tokom zimskih dana, kremastoj teksuri je teško odoleti
Pospite svežim peršunom i hrskavom slaninom i dobićete supu koja će se pamtiti...
BRIOŠ HLEB Brzo ga umesite i zadivite goste, ukus je zaista neprevaziđen
Savršen za praznike...
Komentari (0)