PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.

proja sa čvarcima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice sode bikarbone
  • 1 kašika putera
  • 240 g čvaraka
  • 1 veliko jaje
  • 1 ljuta paprika, bez semena i vrlo sitno naseckana
  • 240 ml mlaćenice

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, so i sodu bikarbonu. Puter otopite, a zasebno prokuvajte malo vode u loncu. Ubacite čvarke i kuvajte, 5 do 8 minuta, sve dok ne omekšaju. Potom ih procedite. Zasebno umutite jaja sa ljutom paprikom i mlaćenicom, pa u tu smesu dodajte čvarke. Dodajte mešavinu kukuruznog brašna pa testo stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Prebacite proju na tanjir pa secite na kocke. Prijatno!

 

 

 

Možda vas zanima:

proja

SOČNA PROJA ZA DOBAR POČETAK DANA Po receptu pevačice Vesne Đogani

09:00

11 avgust, 2024

Sezonski recepti

Vesna Đogani, pevačica grupe Đogani, vlasnica brojnih hitova, od kojih je najnoviji nedavno ugledao svetlost dana, više od 20 godina je deo muzičke scene. Supruga densera Đoleta Đoganija kulinarske veštine uglavnom prepušta svojoj jačoj polovini. Ipak, da se i ona fenomenalno snalazi za šporetom, dokaz je ova sočna proja, koju obožavaju njihova deca Adrijano i Laura, za koju će vam svi tražiti recept.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading