PICA SA 4 VRSTE SIRA Obožavaćete je, a idealna za lepo veče sa prijateljima

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Preukusno jelo oduševiće i one izbirljive.

pica sa 4 vrste sira
Shutterstock

Potrebno je:

  • kesica suvog kvasca
  • 150 ml tople vode
  • pola kašičice šećera
  • 250 g brašna
  • kašičica soli
  • 3 kašike maslinovog ulja


Za fil:

  •  
  • 120 g paradajz pelata
  • 100 g mocarele
  • 50 g gorgonzole
  • 80 g gaude
  • 50 g parmezana
  • maslinovo ulje
  • so, biber, origano

Priprema:

U toploj vodi otopite kvasac sa malo šećera, pa pustite da se aktivira.Brašno i so pomešajte pa dodajte kvasac i ulje, pa zamesite testo. Pustite da nadođe pa ga premesite i rastanjite oklagijom. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Usitnjenim pelatom premažite pa rasporedite mocarelu, gaudu, parmezan i gorgonzolu. Dodajte so i biber, pa začinite origanom i prelijte sa malo ulja. Pecite picu oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Prijatno!

@moja.trpeza Sastojci: • 1 kg oslića • 200 g pšeničnog brašna • 1 kašika vegete • 1 kašika soli Priprema: Oslić isecite na komade, očistite ga i uvaljajte u mešavinu brašna, soli i vegete. Komade zatim poređajte u fritezu na vruć vazduh i pecite 20 minuta na 200°C. Gotov oslić poslužite uz osvežavajuću krompir salatu za savršen obrok! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foruyou #foryoupage #foryoupage❤️❤️ #oslic ♬ Food Funk10431 - SonicMusic

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading