PICA SA 4 VRSTE SIRA Obožavaćete je, a idealna za lepo veče sa prijateljima
Preukusno jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- kesica suvog kvasca
- 150 ml tople vode
- pola kašičice šećera
- 250 g brašna
- kašičica soli
- 3 kašike maslinovog ulja
Za fil:
- 120 g paradajz pelata
- 100 g mocarele
- 50 g gorgonzole
- 80 g gaude
- 50 g parmezana
- maslinovo ulje
- so, biber, origano
Priprema:
U toploj vodi otopite kvasac sa malo šećera, pa pustite da se aktivira.Brašno i so pomešajte pa dodajte kvasac i ulje, pa zamesite testo. Pustite da nadođe pa ga premesite i rastanjite oklagijom. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Usitnjenim pelatom premažite pa rasporedite mocarelu, gaudu, parmezan i gorgonzolu. Dodajte so i biber, pa začinite origanom i prelijte sa malo ulja. Pecite picu oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
PICA SA 4 VRSTE SIRA Ovakvu do sada niste jeli, pravi raj za nepca
Idealno za veče sa prijateljima.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete
Napravite ovu fenomenalnu picu, sir se topi u ustima, neće vam biti dovoljno jedno parče.
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
POTAŽ OD BUNDEVE Neodoljiva krem čorba zagrejaće vam dušu i telo
Kremast i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Obožavaćete je, a idealna za lepo veče sa prijateljima
Preukusno jelo oduševiće i one izbirljive.
SMUĐ ORLI Posni specijalitet kog će obožavati cela porodica, za pravo uživanje
Dodajte pomfrit ili prilog po želji, bićete oduševljeni.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti savršene, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u sočnim i mekanim ćuftama.
PITA SA PILETINOM Pomera granice dobrog ukusa, a uspeva i početnicima
Služite toplu, uz prilog po želji.
Komentari (0)