PICA SA 4 VRSTE SIRA Obožavaćete je, a idealna za lepo veče sa prijateljima
Preukusno jelo oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je:
- kesica suvog kvasca
- 150 ml tople vode
- pola kašičice šećera
- 250 g brašna
- kašičica soli
- 3 kašike maslinovog ulja
Za fil:
- 120 g paradajz pelata
- 100 g mocarele
- 50 g gorgonzole
- 80 g gaude
- 50 g parmezana
- maslinovo ulje
- so, biber, origano
Priprema:
U toploj vodi otopite kvasac sa malo šećera, pa pustite da se aktivira.Brašno i so pomešajte pa dodajte kvasac i ulje, pa zamesite testo. Pustite da nadođe pa ga premesite i rastanjite oklagijom. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Usitnjenim pelatom premažite pa rasporedite mocarelu, gaudu, parmezan i gorgonzolu. Dodajte so i biber, pa začinite origanom i prelijte sa malo ulja. Pecite picu oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:

PICA SA 4 VRSTE SIRA Greje dušu i telo, kao stvorena za lepo veče sa prijateljima
Napravićete lako, a bićete oduševljeni ukusom.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Ovakvu do sada niste jeli, pravi raj za nepca
Idealno za veče sa prijateljima.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete
Napravite ovu fenomenalnu picu, sir se topi u ustima, neće vam biti dovoljno jedno parče.

PICA OD KROMPIRA Italijanski klasik savršen za iznenadne goste
Slasna i ukusna, uzećete parče više.

POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.

NJOKE SA SLANINOM Slasno jelo u savršenom spoju ukusa, za prave gurmane
Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca.

DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.

POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.

RUM KOLAČ Aromatični desert za sve prilike kada vam se jede slatko
Neodoljiv desert za prave sladokusce.
Komentari (0)