GURMANSKI UŠTIPCI Sa slaninom i kiselim kupusom, a odlično idu uz jogurt ili kiselo mleko

Ivana Pavlović

09:15

Sezonski recepti 0

Sočni i slasni, za savršen početak dana.

uštipci
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g kiselog kupusa
  • 150 g slanine
  • 3 krompira
  • glavica crnog luka
  • 2 kašičice senfa
  • 3 jajeta
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 3 kašike brašna

Priprema:

Krompir iseckajte na kockice i kuvajte ga desetak minuta. Ocedite ga i izgnječite. Slaninu i luk iseckajte što sitnije, propržite ih na ulju, pa dodajte kupus. U kupus dodajte izgnječen krompir, jaja, so, biber, senf, rendani kačkavalj, brašno i sve dobro promešajte. Ako je smesa previše retka, dodajte još brašna. Kašikom vadite uštipke, pa ih pržite na vrelom ulju. Služite uz tartar sos.

@moja.trpeza DI QUINOA ROSSA -DETOKS SALATA SA KINOOM Sastojci: • 300 g kuvane crvene kinoe • 100 g krastavca • 100 g paradajza • 50 g crvenog luka • 2 lista sveže nane • 1 kašika ulja s aromom belog luka • So po ukusu Priprema: 1. Kuvajte crvenu kinou 12 minuta, a zatim je dobro procedite i ostavite da se prohladi. 2. Sitno naseckajte krastavac, paradajz, crveni luk i listove nane. 3. Pomešajte povrće s kinoom u velikoj posudi. 4. Dodajte kašiku ulja s belim lukom i posolite po ukusu. 5. Sve pažljivo promešajte i servirajte u tanjir. Ova salata je lagana, osvežavajuća i savršena za detoksikaciju organizma. #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral #recept ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

turski hleb iz tiganja

BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju

09:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading