POTAŽ OD ŠAMPINJONA Sočno predjelo koje će vas zagrejati u momentu, po receptu bez premca
Služite toplo uz prilog po želji.
Potrebno je:
- pregršt šampinjona
- osrednja glavica crnog luka
- šoljica zejtina
- kašika brašna
- pola kašike začina od povrća
- kašičica aleve paprike
- mleveni crni biber
- so
Priprema
Sitno iseckajte luk pa prodinstajte dok ne postane staklast. Dodajte pečurke očišćene, oprane i sečene na listiće Nakon što tečnost uvri pobiberite i začinite pa sipajte vodu. Stavite u blender pa mutite sve dok smesa ne postane glatka. Propržite brašno u loncu na malo ulja pa začinite mlevenom začinskom paprikom. Polako sipajte tečnost iz blender. Nalijte litar i po hladne vode pa kad provri ostavite još 5 minuta, na tihoj vatri. Posolite po ukusu. Pospite potaž sitno seckanim peršunom, pa dodajte krutone, komadiće prženog hleba.
Možda vas zanima:
KAFANSKA PARADAJZ ČORBA Mirisna i kremasta, savršeno jelo na kašiku
Krepi organizam u trenu.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA SPAS U VRELIM DANIMA Krepi organizam u trenu, a posan
Kremast i lagan, pravićete i kada nije post.
PARADAJZ ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara po kome uvek ispadne savršena
Preukusna, a krepi organizam u trenu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)