POTAŽ OD ŠAMPINJONA Sočno predjelo koje će vas zagrejati u momentu, po receptu bez premca
Služite toplo uz prilog po želji.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

JEFTINA KROMPIR ČORBA Mirisna i ukusna, a gotova za 20 minuta
Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.

ČORBA OD SPANAĆA SA ORASIMA Krepi organizam u trenu
Sočna i zdrava, pravićete stalno.

ČORBA OD KARFIOLA Pravi se lako, a krepi organizam u trenu
Sočna i ukusna, zagrejaće vas u momentu.

BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama koja krepi organizam u trenu, za svaku svečanu trpezu
Zagrejaće vam dušu i telo, a nema ko je ne voli.
- pregršt šampinjona
- osrednja glavica crnog luka
- šoljica zejtina
- kašika brašna
- pola kašike začina od povrća
- kašičica aleve paprike
- mleveni crni biber
- so
Priprema
Sitno iseckajte luk pa prodinstajte dok ne postane staklast. Dodajte pečurke očišćene, oprane i sečene na listiće Nakon što tečnost uvri pobiberite i začinite pa sipajte vodu. Stavite u blender pa mutite sve dok smesa ne postane glatka. Propržite brašno u loncu na malo ulja pa začinite mlevenom začinskom paprikom. Polako sipajte tečnost iz blender. Nalijte litar i po hladne vode pa kad provri ostavite još 5 minuta, na tihoj vatri. Posolite po ukusu. Pospite potaž sitno seckanim peršunom, pa dodajte krutone, komadiće prženog hleba.

POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.
Komentari (0)