POTAŽ OD ŠAMPINJONA Sočno predjelo koje će vas zagrejati u momentu, po receptu bez premca
Služite toplo uz prilog po želji.
Potrebno je:
- pregršt šampinjona
- osrednja glavica crnog luka
- šoljica zejtina
- kašika brašna
- pola kašike začina od povrća
- kašičica aleve paprike
- mleveni crni biber
- so
Priprema
Sitno iseckajte luk pa prodinstajte dok ne postane staklast. Dodajte pečurke očišćene, oprane i sečene na listiće Nakon što tečnost uvri pobiberite i začinite pa sipajte vodu. Stavite u blender pa mutite sve dok smesa ne postane glatka. Propržite brašno u loncu na malo ulja pa začinite mlevenom začinskom paprikom. Polako sipajte tečnost iz blender. Nalijte litar i po hladne vode pa kad provri ostavite još 5 minuta, na tihoj vatri. Posolite po ukusu. Pospite potaž sitno seckanim peršunom, pa dodajte krutone, komadiće prženog hleba.
Možda vas zanima:
RIBLJA ČORBA Posni specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja, ukusa koji priča priče
Savršena za slavsku trpezu u vreme Božićnog posta, nema ko vam neće tražiti recept.
PASTIRSKA ČORBA Predjelo koje govori 1000 jezika, po receptu kuvara Milovana Miće Stojanovića iz 1982
Sočna čorba iz knjige Veliki srpski kuvar Milovana Miće Stojanovića raspametiće sve gurmane, a prvi put je nastala za otvaranje SC Kopaonik 1982.godine.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
AROMATIČNI KUS KUS Najbolja salata u savršenom spoju različitih ukusa
Ukusna i drugačija, ukućani će stajati u redu za još.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Sočno predjelo koje će vas zagrejati u momentu, po receptu bez premca
Služite toplo uz prilog po želji.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ Sijaće se kao tek kupljen, a nije soda bikarbona
Jednostavan, a veoma koristan savet očistiće tiganj bez struganja i ribanja.
ČUPAVA KATA Desert sa orasima koji je znala da pravi svaka domaćica u Jugoslaviji
Idealan za slavsku trpezu, nema ko vam neće tražiti recept.
GURMANSKA PITA OD MESA Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, a pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)