POTAŽ OD ŠAMPINJONA Sočno predjelo koje će vas zagrejati u momentu, po receptu bez premca

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Služite toplo uz prilog po želji.

potaž od šampinjona
Shutterstock

Potrebno je:

  • pregršt šampinjona
  • osrednja glavica crnog luka
  • šoljica zejtina
  • kašika brašna
  • pola kašike začina od povrća
  • kašičica aleve paprike
  • mleveni crni biber
  • so

Priprema

Sitno iseckajte luk pa prodinstajte dok ne postane staklast. Dodajte pečurke očišćene, oprane i sečene na listiće  Nakon što tečnost uvri pobiberite i začinite pa sipajte vodu. Stavite u blender pa mutite sve dok smesa ne postane glatka.  Propržite brašno u loncu na malo ulja pa začinite mlevenom začinskom paprikom. Polako sipajte tečnost iz blender. Nalijte litar i po hladne vode pa kad provri ostavite još 5 minuta, na tihoj vatri. Posolite po ukusu. Pospite potaž sitno seckanim peršunom, pa dodajte krutone, komadiće prženog hleba.

 

@moja.trpeza

Ručak za 300 dinara! Pita kroasan - brzo i ukusno! Sastojci: • Pakovanje kora za pitu • 500 g sitnog sira • 2 jaja • 1 čaša kisele vode • So po ukusu • Malo ulja Priprema: 1. U veću posudu stavite sir, jaja, so i kiselu vodu. Sve dobro izmešajte dok se smesa ne sjedini. 2. Na radnu površinu položite jednu koru za pitu, pa je premažite tankim slojem fila. Uvijajte koru u obliku kroasana ili frulice. 3. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav fil i kore. 4. Poređajte uvijene kroasane na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih uljem za dodatnu hrskavost. 5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumene. Uživajte u toplim i ukusnim kroasanima od sira! ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading