AROMATIČNI KUS KUS Najbolja salata u savršenom spoju različitih ukusa
Ukusna i drugačija, ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 1 šoljica kus kusa
- 1 1/4 šalice vode
- 1 kašičica soli
- 1 limenka crvenog sočiva
- 1 limenka kukuruza šećerca
- pola glavice crvenog luka
- pola vezice svežeg peršuna
- 1 ljuta papričica
Za preliv:
- 1 limeta
- 4 – 5 kašičica maslinovog ulja
- pola kašičice kima u prahu
- 1 čen belog luka
- so
- biber
Priprema:
Vrućom vodom prelijte kus kus da nabubri. Crveni luk sitno naseckajte pa izvadite kukuruz i crveno sočivo iz limenki, i dobro isperite. Zatim naseckajte peršun i ljutu papričicu pa ih pomešajte sa kus kusom. Dodajte crveno sočivo i kukuruz. Zasebno pomešajte ulje, sok limete, sitno seckan beli luk, kim, biber i so. Sipajte preliv preko salate pa dobro promešajte.
Možda vas zanima:
KISELA SALATA OD PLAVOG PATLIDŽANA Super ide uz roštilj i pečenje, a gotova očas posla
Pravo letnje osveženje, pravićete stalno.
URNEBES SALATA PO RECEPTU KAFANSKOG KUVARA Gotova za 5 minuta i ljuta, super ide uz roštilj
Pravi se lako, a dodaje na ukusu svakom jelu.
HLADNA SALATA SA PILETINOM I TESTENINOM Savršeno osvežava u vrelim danima, a gotova očas posla
Salatu držite do tri dana u frižideru.
CACIKI SALATA Kremasta i lagana, osvežiće vas u momentu, baš kao ona grčka
Pravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)