AROMATIČNI KUS KUS Najbolja salata u savršenom spoju različitih ukusa

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Ukusna i drugačija, ukućani će stajati u redu za još.

kus kus salata
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 šoljica kus kusa
  • 1 1/4 šalice vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 limenka crvenog sočiva
  • 1 limenka kukuruza šećerca
  • pola glavice crvenog luka
  • pola vezice svežeg peršuna
  • 1 ljuta papričica

Za preliv:

  • 1 limeta
  • 4 – 5 kašičica maslinovog ulja
  • pola kašičice kima u prahu
  • 1 čen belog luka
  • so
  • biber

Priprema:

Vrućom vodom prelijte kus kus da nabubri. Crveni luk sitno naseckajte pa izvadite kukuruz i crveno sočivo iz limenki, i dobro isperite. Zatim naseckajte peršun i ljutu papričicu pa ih pomešajte sa kus kusom. Dodajte crveno sočivo i kukuruz. Zasebno pomešajte ulje, sok limete, sitno seckan beli luk, kim, biber i so. Sipajte preliv preko salate pa dobro promešajte. 

@moja.trpeza

Ručak za 300 dinara! Pita kroasan - brzo i ukusno! Sastojci: • Pakovanje kora za pitu • 500 g sitnog sira • 2 jaja • 1 čaša kisele vode • So po ukusu • Malo ulja Priprema: 1. U veću posudu stavite sir, jaja, so i kiselu vodu. Sve dobro izmešajte dok se smesa ne sjedini. 2. Na radnu površinu položite jednu koru za pitu, pa je premažite tankim slojem fila. Uvijajte koru u obliku kroasana ili frulice. 3. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav fil i kore. 4. Poređajte uvijene kroasane na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih uljem za dodatnu hrskavost. 5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumene. Uživajte u toplim i ukusnim kroasanima od sira! ♬ original sound - Moja Trpeza


 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading