ĆUREĆA SALATA Iskoristite ostatke na gurmanski način, napravite obrok kome nema mane

Ana Klikovac

11:01

Zdravi zalogaji 0

Ćureća salata može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi

salata
Shutterstock

Postoji milion i jedan način da iskoristite preostalu ćuretinu, ali dobra, staromodna ćureća salata možda je jedan od najboljih. Nakon svog  tog kremastog pire krompira na dan gozbe, osvežavajuće salate, pune hrskave jabuke i celera, slatkog crvenog luka i sočnih suvih brusnica, sve pomešano u pikantnom prelivu od jogurta i majoneza, pravi je osvežavajući predah.

Bilo da je poslužite između parčića kisele vekne ili je stavite preko rukole, ova ćureća salata je brz i jednostavan obrok za naredni dan.

Sastojci

  • 1/4 šolje oraha
     
  • 1/4 šolje majoneza
     
  • 1/4 šolje običnog jogurta sa punim mlekom
     
  • 1 kašika senfa
     
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
     
  • 1 1/2 kašičica svetlog braon šećera
     
  • 1/2 kašičice krupne soli
     
  • 1/4 kašičice crnog bibera
     
  • par kapi ljutog sosa (po želji)
     
  • 2 šolje iseckane ili rendane kuvane ćuretine
     
  • 1/4 šolje suvih brusnica
     
  • 1/4 šolje sitno iseckanog peršuna
     
  • 1 stabljika celera, iseckana
     
  • 1/2 čvrste jabuke, očišćene i iseckane na kockice
     
  • 1/2 male crvene glavice luka, iseckane
     
  • salata, hleb ili krekeri, za serviranje

Priprema:

Zagrejte rernu na 163°C. Rasporedite orahe na pleh i pržite ih dok ne postanu mirisni i lagano zlatni, oko 7 do 9 minuta. Ostavite da se ohlade, a zatim ih grubo iseckajte.

U velikoj posudi, pomešajte majonez, jogurt, dijon senf, sirće, braon šećer, so, biber i ljuti sos, ako ga koristite. Dodajte ćuretinu, suve brusnice, peršun, celer, jabuku, crveni luk i orahe. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Ćureća salata može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi.

 

Bonus video:

 

 

 

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading