ĆUREĆA SALATA Iskoristite ostatke na gurmanski način, napravite obrok kome nema mane
Ćureća salata može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi
Postoji milion i jedan način da iskoristite preostalu ćuretinu, ali dobra, staromodna ćureća salata možda je jedan od najboljih. Nakon svog tog kremastog pire krompira na dan gozbe, osvežavajuće salate, pune hrskave jabuke i celera, slatkog crvenog luka i sočnih suvih brusnica, sve pomešano u pikantnom prelivu od jogurta i majoneza, pravi je osvežavajući predah.
Bilo da je poslužite između parčića kisele vekne ili je stavite preko rukole, ova ćureća salata je brz i jednostavan obrok za naredni dan.
Sastojci
- 1/4 šolje oraha
- 1/4 šolje majoneza
- 1/4 šolje običnog jogurta sa punim mlekom
- 1 kašika senfa
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 1/2 kašičica svetlog braon šećera
- 1/2 kašičice krupne soli
- 1/4 kašičice crnog bibera
- par kapi ljutog sosa (po želji)
- 2 šolje iseckane ili rendane kuvane ćuretine
- 1/4 šolje suvih brusnica
- 1/4 šolje sitno iseckanog peršuna
- 1 stabljika celera, iseckana
- 1/2 čvrste jabuke, očišćene i iseckane na kockice
- 1/2 male crvene glavice luka, iseckane
- salata, hleb ili krekeri, za serviranje
Priprema:
Zagrejte rernu na 163°C. Rasporedite orahe na pleh i pržite ih dok ne postanu mirisni i lagano zlatni, oko 7 do 9 minuta. Ostavite da se ohlade, a zatim ih grubo iseckajte.
U velikoj posudi, pomešajte majonez, jogurt, dijon senf, sirće, braon šećer, so, biber i ljuti sos, ako ga koristite. Dodajte ćuretinu, suve brusnice, peršun, celer, jabuku, crveni luk i orahe. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Ćureća salata može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi.
Bonus video:
Možda vas zanima:
POSNA SALATA SA MAKARONAMA Zdrav obrok kome nema mane, sprema se za tili čas
Ukusno jelo koje se jednostavno pravi...
RUSKA SALATA Kremasto predjelo bez kog ne može da prođe nijedna slava, po teta Nadinom receptu
Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.
TOPLA SALATA SA PEČENIM POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a odlično se slaže sa jelima od mesa
Sočna i drugačija, a orašasti plodovi joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)