SUPA SA GRIZ KNEDLAMA Ako želite da budu mekane ali se ne raspadaju uradite ovo
Domaća supa sa knedlama zagrejaće vas u hladnim, zimskim danima.
Potrebno je:
Za supu:
- 1 pileća leđa
- 1 veza zelena
- komadić korena celera
- glavica crnog luka
- so
- suvi biljni začin
- biber
- peršun
Za knedle:
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- 4 kašike griza
- so
Priprema:
Sipajte 2, 5 l vode sipajte u dublju šerpu pa stavite pileća leđa, zelen i celer. Properite glavicu luka pa je neoljuštenu prepolovite. Ispecite na zagrejanoj plotni da se malo ispeče i dobije boju. Nakon što luk zamiriše skinite ga sa ringle pa ga ubacite u šerpu. Zatim posolite pa umešajte peršun i biber. Kuvajte oko 40 minuta, na tihoj vatri. Procedite supu pa dodajte seckanu šargarepu i suvi biljni začin. Pripremite smesu za knedle tako što ćete u činijici pomešati jaje, griz, ulje i malo soli. Pojačajte temperaturu ringle i kada supa ponovo provri, uronite u nju malu kašičicu i vadite pomalo smese za knedle. Svaki put prvo kašičicu uronite u vrelu supu. Opet smanjite vatru, kuvajte još 10 minuta, pa poklopite i ostavite supu na isključenoj ringli.
Možda vas zanima:
VOJVOĐANSKI RINFLAJŠ KLASIK ZA SVA VREMENA Supa, ručak i glavno jelo u jednom obroku
Služite sa renom ili senfom.
SUPA OD PARADAJZA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara sa kojim nema greške
Bićete oduševljeni ukusom.
DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)