DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 400 g piletina
- 2 kašike griza
- 1 veza zeleni
- 1 jaje
- 1 crni luk
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Meso stavite u šerpu pa sipajte vodu. Posolite, pobiberite i začinite, pa kuvajte sve dok meso ne omekša, uz skidanje pene kada se pojavi. Luk isecite na pola i ispecite na ringli. U šerpu sa mesom dodajte sečeni luk, šargarepu, celer i paškanat, pa kuvajte dok ne pmekša. Procedite supu pa vratite seckano meso i šargarepu. U jednoj posudi umutite jaje, so i vodu, pa umešajte griz. Sve dobro sjedinite, pa sipajte maslinovo ulje. Umutite jaje, dodajte malo soli i vode. Dodajte griz ali postepeno, i sjedinite, pa sipajte maslinovo ulje. Smesu kašikom dodajte u supu, pa kuvajte još 10 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJA SUPA SA GRIZ KNEDLAMA Po receptu baka Ljlije, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Klasik bez premca okrepiće vam organizam u trenu.
NAJBOLJA DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Ovakvu niste jeli, zagrejaće vam dušu i telo
Donosimo vam starinski recept za domaću supu sa knedlama. Možete da je napravite za svečanu ili slavsku trpezu, svi će vam tražiti recept za knedle.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)