DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.

Potrebno je:
- 400 g piletina
- 2 kašike griza
- 1 veza zeleni
- 1 jaje
- 1 crni luk
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Meso stavite u šerpu pa sipajte vodu. Posolite, pobiberite i začinite, pa kuvajte sve dok meso ne omekša, uz skidanje pene kada se pojavi. Luk isecite na pola i ispecite na ringli. U šerpu sa mesom dodajte sečeni luk, šargarepu, celer i paškanat, pa kuvajte dok ne pmekša. Procedite supu pa vratite seckano meso i šargarepu. U jednoj posudi umutite jaje, so i vodu, pa umešajte griz. Sve dobro sjedinite, pa sipajte maslinovo ulje. Umutite jaje, dodajte malo soli i vode. Dodajte griz ali postepeno, i sjedinite, pa sipajte maslinovo ulje. Smesu kašikom dodajte u supu, pa kuvajte još 10 minuta. Prijatno!

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.
Komentari (0)