DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.

domaća supa sa knedlama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g piletina
  • 2 kašike griza 
  • 1 veza zeleni
  • 1 jaje
  • 1 crni luk 
  • 1 kašika maslinovog ulja

Priprema: 

Meso stavite u šerpu pa sipajte vodu. Posolite, pobiberite i začinite, pa kuvajte sve dok meso ne omekša, uz skidanje pene kada se pojavi. Luk isecite na pola i ispecite na ringli. U šerpu sa mesom dodajte sečeni luk, šargarepu, celer i paškanat, pa kuvajte dok ne pmekša. Procedite supu pa vratite seckano meso i šargarepu. U jednoj posudi umutite jaje, so i vodu, pa umešajte griz. Sve dobro sjedinite, pa sipajte maslinovo ulje. Umutite jaje, dodajte malo soli i vode. Dodajte griz ali postepeno, i sjedinite, pa sipajte maslinovo ulje. Smesu kašikom dodajte u supu, pa kuvajte još 10 minuta. Prijatno!


 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading