GURMANSKI MAFINI SA AJVAROM Brzo i lako se naprave, a nema ko ih ne voli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

MAFINI SA ŠUMSKIM VOĆEM Neodoljivi desert koji se smaže u trenu, za prave sladokusce
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

MAFINI SA BUNDEVOM Drugačiji i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.

MAFINI OD BUNDEVE Slatki i mirisni, nestaće sa stola čim se postave
Neodoljivi i sočni, zamirisaće cela kuća.

POSNI BANANA MAFINI Ukusni, a lako se prave, za sve sladokusce
Ako volite klasične mafine, ove sa bananom ćete obožavati.
- 3 jaja
- pola kašičice soli
- 1 čaša jogurta (180 ml)
- 100 ml ulja
- 200 g brašna
- prašak za pecivo
- 2 pune kašike domaćeg ajvara
- 2 prstohvata peršuna ili vlašca
- 50 g trapista/ nekog drugog topljivog sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.Jaja penasto mikserom umutite. Začinite pa dodajte jogurt i ulje. Dobro promešajte pa umešajte nekoliko kašika brašna. Promešajte pa umutite. Postepeno dodajte po kašiku brašna sve dok ne dobijete glatku smesu, bez grudvica. Dodajte 2 kašike ajvara. Zatim dodajte dve sečene kockice trapista. U kalup stavite papirne korpice pa izlijte smesu. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li su mafini pečeni. Prijatno!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

JOVIĆ KONAČNO DAO GOL ZA MILAN: Pogodak Srbina nije bio dovoljan, Napoli savladao "rosonere" (VIDEO)

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.

NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.

SKUŠA NA MORNARSKI NAČIN Aromatično jelo pogodno za sve svečane prilike
U savršenom spoju različitih ukusa, pravićete stalno.

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji se pamti, po receptu bez mane
Slasne i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.
Komentari (0)