POSNI KROKETI Dodajte uz omiljeni prilog, priprema je laka, a kao da ste spremali satima

Ivana Pavlović

19:15

Sezonski recepti 0

Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.

posni kroketi
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g krompira
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike prezli
  • so 
  • biber
  • ulje

Priprema:

Oljuštite krompir pa ga isecite na kocke i skuvajte u slanoj vodi. Kada postane mekan procedite ga pa od njega napravite pire. Dodajte brašno, prezle, so i biber. Promešajte dobro sve dok smesa ne postane homogena. Rukom oblikujte male krokete pa ih ispržite na tiganju, na srednjoj temperaturi. Ostavite ih na papirnom ubrusu da se ocede od viška ulja.

 

@moja.trpeza Najbrža keks torta – Gotova za 10 minuta Sastojci: • 1 kg petit keksa • 800 g banana • 500 g šlaga • 100 g čokolade • 200 ml mleka Priprema: 1. Umutite šlag prema uputstvu sa pakovanja dok ne postane čvrst i stavite ga u frižider da se stegne. 2. Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj, pa je lagano umešajte u deo šlaga. 3. Keks kratko umočite u mleko i ređajte prvi sloj u posudu. 4. Premažite ga šlagom, preko poređajte kolutove banana i ponovite postupak. 5. Ređajte naizmenično slojeve keksa, šlaga i banana dok ne potrošite sav materijal (oko 4 sloja). 6. Završite tortu šlagom i narendajte malo čokolade preko za dekoraciju. Ostavite u frižider na kratko i uživajte u brzoj i osvežavajućoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #torta #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #sweets ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Možda vas zanima:

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

Komentari (0)

Loading