LIČKI KUPUS Slasno jelo koje krepi organizam u trenu, prste da poližete

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo raspametiće i one koji ne vole kupus.

lički kupus
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g žutog pasulja
  • 300 g kiselog ribanca
  • veća glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 200 g slanine
  • 500 g suvih rebara
  • 2 kašike slatke paprike
  • 2 krompira

Priprema:
Dan ranije pasulj prelijte vodom i pustite ga da nabubri. Sutradan odlijte vodu, dolijte novu, dodajte suva rebra i kuvajte. Sitno naseckajte crni luk i prodinstajte ga na ulju. Kad malo požuti, dodajte slatku papriku i kiseli kupus. Podlijte šoljicom vode i dinstajte. Naseckajte beli luk i slaninu, dodajte ih kupusu, dinstajte dok kupus skroz ne omekša. Kada se pasulj i suva rebra skuvaju, dodajte kupus, promešajte i kuvajte.

@moja.trpeza Sastojci: • 2 banane • 500 g ovsenih pahuljica • 100 g proteinske čokolade Priprema: 1. Izblendajte banane, dodajte pahuljice i promešajte. 2. Smesu sipajte u pleh, oblikujte i isecite na kocke. 3. Pecite na 180°C, 10 minuta. 4. Ohlađene pločice premažite proteinskom čokoladom i ukrasite po želji. Savršen zdravi slatkiš! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

Komentari (0)

Loading