BOSANSKI LONAC Delikates u sočnom spoju kupusa sa mesom, prste da poližete
Jelo napravljeno od mesa i kupusa koje se polako kuva, za ručak koji se pamti.
Potrebno je
- 800 g junetine
- 4 krompira
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 1 veća glavica kupusa
- 2 paprike (crvena i zelena)
- 2 paradajza
- 3 češnja belog luka
- 1 peršunov list
- 2 lovorova lista
- so i biber po ukusu
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- 1 kašika biljnog ulja
- 500 ml vode (ili goveđeg bujona)
Priprema:
U veliki lonac (ili zemljani lonac, ako ga imate) slažite redove sastojaka.
Prvo stavite red mesa, zatim red seckanog povrća, kupus, krompir, šargarepa, paprika, paradajz, crni luk, beli luk. Posolite i pobiberite svaki sloj, dodajte malo mlevene crvene paprike. Prelijte sve sa vodom ili goveđim bujonom tako da sastojci budu skoro potpuno potopljeni. Pokrijte lonac poklopcem i stavite ga na laganu vatru. Kuvajte polako 2 do 3 sata, dok meso i povrće ne budu mekani. Povremeno proveravajte lonac i po potrebi dodajte još vode ili bujona.
Možda vas zanima:
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)