KRMENADLE U KORICI OD SIRA Raskošno jelo savršenog ukusa,nema ko vam neće tražiti recept

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočne krmenadle oduševiće i one koji ne vole meso, po ukusu bez mane.

krmenadle u korici od mesa
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1,5 kg svinjskog karea bez kostiju
  • 15 šniti praške šunke
  • 8 šnita kačkavalja
  • so, biber
  • malo senfa
  • glavica crnog luka
  • ulje
  • bujon za podlivanje

Priprema: 
Meso zasecite plitko i poprečno na razmaku od dva prsta i svaki zarez natrljajte senfom. Ceo komad mesa dobro istrljajte solju i sveže mlevenim biberom. Kare obložite šunkom i sirom, pa obmotajte koncem. Luk isecite na kolutove, pa ih poslažite na aluminijumsku foliju. Preko luka stavite pripremljeno meso i čvrsto uvijte foliju. Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko sat vremena, a onda foliju otvorite i pecite dok meso ne dobije lepu boju. Pre serviranja meso ostavite na toplom da malo odstoji.

@moja.trpeza Da li ste znali za ovaj trik? Povrće na pari bez aparata! Sve što je potrebno da uradite je sledeće: U Šerpu sipajte čašu vode, stavite tri kašike unakrst koje će vam držati tanjir kako bi se povrće kuvalo na pari. Kada voda proključa, poklopite šerpu dinstajte povrće dok ne postigne željenu mekoću. #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #recipe #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading