SVETOGORSKE POSNE SARME Recept bez mane, nećete da primetite da nedostaje meso

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni ukusom.

svetogorske posne sarme
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 praziluk
  • 150 g mlevenih oraha
  • 100 g pirinča
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • prstohvat soli
  • mleveni biber
  • mlevena paprika
  • maslinovo ulje

Priprema:
Pirinač prelijte hladnom vodom i kuvajte 10 minuta, isključite ringlu, poklopite i ostavite da odstoji 10 minuta, pa procedite. Praziluk očistite, po dužini rasecite na četiri dela i sitno iseckajte. Crni luk isecite na kockice, šargarepu na kolutove, a beli luk sitno. Na malo maslinovog ulja kratko prodinstajte crni luk, zatim dodajte praziluk i šargarepu i na tihoj vatri dinstajte dok ne omekšaju. Sipajte u šerpu, dodajte izgnječen beli luk, pirinač, so, mleveni biber i mlevenu papriku po ukusu. Na kraju dodajte orahe i izmešajte. Na list kupusa stavite kašiku nadeva i zavijte sarme. Ređajte ih u šerpu podmazanu maslinovim uljem, prelijte vodom da ogreznu, poklopite folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko sat i po. Sklonite foliju da se sarme malo zapeku.

 

Možda vas zanima:

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

turski hleb iz tiganja

BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju

09:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.

Komentari (0)

Loading