SVETOGORSKE POSNE SARME Recept bez mane, nećete da primetite da nedostaje meso
Držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni ukusom.

Potrebno je:
Možda vas zanima:


POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.

POSNE SARME SA SUVIM GROŽĐEM Fenomenalno jelo bogate i prepoznatljive arome, a obožavaće cela porodica
Ako volite klasične sarme, ove sa suvim grožđem ćete obožavati.

POSNE SARME OD PATLIDŽANA Ludački ukusne a ne goje, oduševiće vas na prvi griz
Drugačije, a posne sarme osvojiće vas od prvog zalogaja.
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 praziluk
- 150 g mlevenih oraha
- 100 g pirinča
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- prstohvat soli
- mleveni biber
- mlevena paprika
- maslinovo ulje
Priprema:
Pirinač prelijte hladnom vodom i kuvajte 10 minuta, isključite ringlu, poklopite i ostavite da odstoji 10 minuta, pa procedite. Praziluk očistite, po dužini rasecite na četiri dela i sitno iseckajte. Crni luk isecite na kockice, šargarepu na kolutove, a beli luk sitno. Na malo maslinovog ulja kratko prodinstajte crni luk, zatim dodajte praziluk i šargarepu i na tihoj vatri dinstajte dok ne omekšaju. Sipajte u šerpu, dodajte izgnječen beli luk, pirinač, so, mleveni biber i mlevenu papriku po ukusu. Na kraju dodajte orahe i izmešajte. Na list kupusa stavite kašiku nadeva i zavijte sarme. Ređajte ih u šerpu podmazanu maslinovim uljem, prelijte vodom da ogreznu, poklopite folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko sat i po. Sklonite foliju da se sarme malo zapeku.

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

"Devojke, dobro vodite računa kome rađate decu": Poznatu glumicu bivši muž "udario" tamo gde najviše boli, ovo nijedna majka ne zaslužuje

ŠOK! Tramp zatvara ambasade širom sveta?! Evo koje zemlje su na tapeti

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)