SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predjelo koje osvaja od prvog zalogaja, svi će vam tražiti dodatak
Ovakvo predjelo do sada niste jeli, gosti će ga obožavati.
Potrebno je:
- 5-6 crvene pečene paprike
- 2 jaja
- prezle i brašno po potrebi
- 250 g kravljeg sira
- 1 kisela pavlaka
- 100 g majoneza
- 4-5 kiselih krastavaca
- 2 kuvana jaja
- 200 g šunke
Priprema:
Rasecite pečene paprike napola. Posolite pa ih uvaljajte u brašno, umućena jaja i u prezle, te ih ispohujte. Paprike ostavite na papirnom ubrusu da upije višak masnoće. Iseckajte sitno šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja, te ih sjedinite sa pavlakom, majonezom i izgnječenim sirom. Ređajte paprike u plastičnu posudu dok ne pokriju dno pa ih zatim premažite filom. Ponovite postupak 2-3 puta dok ima materijala. Tortu ohladite u frižideru, zatim je prevrnite iz posude. Ukrasite po želji.
Možda vas zanima:
SLANA TORTA SA PAPRIKAMA Raskošno predjelo koje nećete moći da prestanete da jedete
Kremasta i slasna, a gotova očas posla.
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Najukusnije predjelo koje će vas raspametiti ukusom, za sve prilike
Ukusna i sočna, nema ko vam neće tražiti recept.
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)