SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predjelo koje osvaja od prvog zalogaja, svi će vam tražiti dodatak
Ovakvo predjelo do sada niste jeli, gosti će ga obožavati.
Potrebno je:
- 5-6 crvene pečene paprike
- 2 jaja
- prezle i brašno po potrebi
- 250 g kravljeg sira
- 1 kisela pavlaka
- 100 g majoneza
- 4-5 kiselih krastavaca
- 2 kuvana jaja
- 200 g šunke
Priprema:
Rasecite pečene paprike napola. Posolite pa ih uvaljajte u brašno, umućena jaja i u prezle, te ih ispohujte. Paprike ostavite na papirnom ubrusu da upije višak masnoće. Iseckajte sitno šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja, te ih sjedinite sa pavlakom, majonezom i izgnječenim sirom. Ređajte paprike u plastičnu posudu dok ne pokriju dno pa ih zatim premažite filom. Ponovite postupak 2-3 puta dok ima materijala. Tortu ohladite u frižideru, zatim je prevrnite iz posude. Ukrasite po želji.
Možda vas zanima:
MEDOVIK TORTA Ukusna poslatica raspametiće i one izbirljive
Medena poslastica, za sve generacije.
AROMATIČNI POTAŽ OD BUNDEVE Sočno predjelo koje krepi organizam u trenu
Dodajte pavlaku kao prilog.
PITA SA KROMPIROM Savršeno se slaže sa jogurtom, po starom receptu
Ukusa koji priča priče, za pravo uživanje.
SUPA OD SPANAĆA Neodoljiva i aromatična, a krepi organizam u trenu
Aromatično predjelo pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike.
MIR BOŽIJI I SREĆAN BOŽIĆ ŽELI VAM ALO TRPEZA
Puno zdravlja, sreće i mira želimo vam za Božićne praznike. Mir Božiji Hristos se rodi!
TUNA NAMAZ Savšeno se slaže sa svim namirnicama, ukusa koji priča priče
Služite uz prepečen hleb.
ŠNENOKLE Omileni desert stare Jugoslavije, biće nikad kremastiji i slađi
Desert za sva vremena, ukusa koji priča priče.
PICA KAPRIĆOZA Italijanski specijalitet raj za nepca, uzećete parče više
Jelo bez mane, za lepo veče sa prijateljima.
KOLAČ OD MAKA I JABUKA Jednostavni slatkiš skupog ukusa, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)