NEODOLJIVO SOČIVO Greje dušu i telo i krepi organizam u trenu, po najboljem receptu

Ivana Pavlović

16:15

Sezonski recepti 0

Fenomenalno jelo ukusa koji priča priče.

sočivo
Shutterstock

Potrebno je:

  • pola kilograma sočiva
  • pola praziluka
  • 1 glavica crnog luka, srednje veličine
  • 1 šargarepa, srednje veličine
  • so, biber
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašika brašna
  • suvi biljni začin po ukusu
  • ulje po potrebi (za zapršku)


Priprema

Sočivo stavite da provri pa zakuvajte 10 do 15 minuta. Prospite tu vodu pa nalijte novu i vratite na vatru.
Dodajte  sitno seckanu šargarepu, crni luk i praziluk. Posolite i pobiberite pa promešajte. Zakuvajte oko 45 minuta uz povremeno mešanje. Dodajte kašiku brašna i kašičicu mlevene paprike pa promešajte dok se ne zgusne. Dolijte po malo vode kutlačom pa sve promešajte i vratite nazad u šerpu. Zatim pustite sočivo da vri oko 5 minuta.

@moja.trpeza Schwarzwald Bela torta Sastojci: Za kore: 6 jaja 150g šećera 60g brašna 2 kašičice cimeta 60g gustina 60g kakaa 1 kesica praška za pecivo 5 kašika likera od višnje Za fil: 350g očišćenih višanja 5 kašika šećera 2 kašičice likera od višnje 200g bele čokolade 100g crne čokolade 2 pudinga od maline Za dekoraciju: 500ml šlaga kreme 200g crne čokolade 100g kokosa Priprema: 1. Kore: Odvojite belanca i žumanca. Umutite belanca u čvrst sneg. Žumanca pomešajte sa šećerom, pa dodajte brašno, gustin, kakao, prašak za pecivo, cimet i liker od višnje. Dodajte belanca i pažljivo sjedinite. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C, 25-30 minuta. Ostavite da se ohladi, pa koru isečete na tri dela. 2. Fil: U šerpi pomešajte višnje, šećer, liker i sok od višnje. Kuvajte dok višnje ne omekšaju. Pomešajte pudinge sa malo hladne vode, pa dodajte u vrele višnje i kuvajte dok se fil ne zgusne. Podelite fil na tri dela i nanesite ga na svaku koru dok je još vruć. Ostavite da se ohladi. 3. Čokolada: Istopite belu i crnu čokoladu i prelijte preko stegnutog fila. Ostavite da se dobro stegne. 4. Dekoracija: Umutite šlag krem i premažite svaku koru. Ukrasite tortu sa rastopljenom čokoladom i kokosa po želji. Torta je spremna za uživanje! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #cake ♬ Cooking Time - Lux-Inspira

 

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading