MIMOZA SALATA Neodoljiva i slasna, a dekorisaće svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Fenomenalna salata u savršenom spoju sastojaka.

mimoza salata
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 krompira
  • 4 jaja
  • 200 g šunke
  • 300 g kačkavalja
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 100 g majoneza

Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, ohladite i oljuštite. Jaja skuvajte, pa ohladite i oljuštite. Napravite preliv za salatu: pomešajte pavlaku i majonez, pa posolite po ukusu. Dno providne činije premažite prelivom. Narendajte krompir, pa ga namažite prelivom. Preko narendajte šunku i premažite prelivom. Narendajte kuvano jaje, pa stavite preliv. Preko narendajte kačkavalj. Ponovite postupak. Odozgo preko salate narendajte preostali kačkavalj.

@moja.trpeza

Ćureće šnicle u hrskavoj korici Sastojci: 500g Ćurećeg mlevenog mesa 1 jaje 150g prezli 150g crnog luka 1 šargarepa 1 čen belog luka Peršun, so, biber Priprema: Isecite crni luk i šargarepu, prodinstajte na ulju. U posudu stavite mleveno meso, začine, beli luk i dinstanu šargarepu i luk, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi, zatim dodajte prezle i jaje, i formirajte šnicle. Pržite ih u ulju dok ne dobiju hrskavu koricu. Prelijte sa sosom, stavite u vatrostalnu posudu i zapecite na 200°C još 10 minuta. Poslužite! ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading