PEČENI PUNJENI BATAT Jednostavno jelo idealno za porodični ručak, sve generacije će uživati u njemu

Izvor: Ana Klikovac

12:02

Sezonski recepti 0

Uživanje je zagarantovano...

batat
Shutterstock

Punjeni batat krompir postaće vam omiljeno jelo.

Možda vas zanima:

Sastojci:

  • 4 slatka krompira (da budu veći)
     
  • so, biber, vlašac
     
  • maslac

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Batat dobro operite i osušite. Stavite ih na foliju ili pek papirom obložen pleh i izbockajte ih viljuškom. Pecite 45 do 60 minuta dok ne omekšaju. Zatim napravite presek po dužini na svakom krompiru. 

Sredinu svakog krompira izgnječite viljuškom dodajući po komadić maslaca i začine. Možete ih servirati samo tako napravljene, a možete po želji dodati neku šunku, sir, salatu..šta god volite.

Sladak krompir pripremljen na ovaj način može biti odličan kao dodatak glavnom jelu, a ukoliko mu dodate još neke sastojke može da zameni i obrok.

 

 

Bonus video:

 

Grčka salata - Pravi mediteranski užitak 🥗🇬🇷 Sastojci: 1 paradajz 2 paprike (crvena i zelena) 200 g krastavca 150 g crvenog luka 100 g crnih maslina 300 g feta sira Maslinovo ulje Origano So Priprema: Krastavac iseckajte na tanke kriške, paprike i paradajz na komadiće, a crveni luk na tanke kolutove. Sve povrće stavite u posudu i dobro promešajte. Prelijte maslinovim uljem, posolite po ukusu, a zatim dodajte feta sir isečen na kockice i crne masline. Na kraju, pospite origano i uživajte u ovoj osvežavajućoj, mediteranskoj salati! ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

 

Komentari (0)