PICA ROLAT Slasno predjelo za prave gurmane, a idealno za lepo veče sa prijateljima
Ni malo ne zaostaje za italijanskim klasikom, prste da poližete.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 3 jajeta
- čaša jogurta
- 2 kašike brašna
- 100 ml ulja
- prašak za pecivo
- 300 g suhomesnatog
- 300 g rendanog kačkavalja
- kečap
- origano
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca pa umutite prvo belanca pa umešajte žumanca. Zatim nastavite da mutite pa sipajte ulje i jogurt. Zatim umešajte brašno i prašak za pecivo pa promešajte. Podelite kore na dva dela pa prvu premažite smesom. Zatim ređajte jednu preko druge. Smesom premažite poslednju koru pa onda sa kečapom i origanom. Pospite kačkavaljem i šunkom pa urolajte. Isto uradite i sa drugom polovinom kora. Prebacite u pleh pa premažite smesom od jaja. Pecite rolat dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PORTUGALSKI ROLAT SA POMORANDŽOM Recept poznatog kuvara za desert koji se topi u ustima
Poznati televizijski kuvar Rudolf van Vin podelio je recept za neodoljivi desert.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, mirisan, sočan i neodoljiv!
I dupla mera će biti malo.
BRZI ZELENI ROLAT SA SIROM Predjelo od kog će vam poći voda na usta, a gotovo za tili čas
Savršeno za sve svečane prilike i slavsku trpezu.
BELI ROLAT SA POMORANDŽAMA Osvežavajući desert kao osmišljen za tople dane, zasladiće vas u momentu
Kremast i neodoljiv, uzećete parče više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)