PICA ROLAT Slasno predjelo za prave gurmane, a idealno za lepo veče sa prijateljima
Ni malo ne zaostaje za italijanskim klasikom, prste da poližete.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 3 jajeta
- čaša jogurta
- 2 kašike brašna
- 100 ml ulja
- prašak za pecivo
- 300 g suhomesnatog
- 300 g rendanog kačkavalja
- kečap
- origano
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca pa umutite prvo belanca pa umešajte žumanca. Zatim nastavite da mutite pa sipajte ulje i jogurt. Zatim umešajte brašno i prašak za pecivo pa promešajte. Podelite kore na dva dela pa prvu premažite smesom. Zatim ređajte jednu preko druge. Smesom premažite poslednju koru pa onda sa kečapom i origanom. Pospite kačkavaljem i šunkom pa urolajte. Isto uradite i sa drugom polovinom kora. Prebacite u pleh pa premažite smesom od jaja. Pecite rolat dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PORTUGALSKI ROLAT SA POMORANDŽOM Recept poznatog kuvara za desert koji se topi u ustima
Poznati televizijski kuvar Rudolf van Vin podelio je recept za neodoljivi desert.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, mirisan, sočan i neodoljiv!
I dupla mera će biti malo.
BRZI ZELENI ROLAT SA SIROM Predjelo od kog će vam poći voda na usta, a gotovo za tili čas
Savršeno za sve svečane prilike i slavsku trpezu.
BELI ROLAT SA POMORANDŽAMA Osvežavajući desert kao osmišljen za tople dane, zasladiće vas u momentu
Kremast i neodoljiv, uzećete parče više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)