SLANI ČIZKEJK Toliko je ukusan da najbolje odmah stavite duplu meru
Kremasti klasik u slanoj varijanti, prste da poližete.
Potrebno je:
Za podlogu:
- 200 g prezli
- 200 g putera
Za punjenje:
- 320 g rikota sira
- 120 g krem sira
- 100 g maslina bez koštica
- 100 g oceđene tunjevine
- so po ukusu
- 8 g listova želatina
- 40 ml mleka
- čeri paradajz
- rotkvice
- masline
Priprema:
Otopljen puter pomešajte sa prezlama pa utisnite na dno kalupa. Zatim potopite želatin u posudu sa hladnom vodom. Zasebno pomešajte sireve i so pa dobro umutite. Dodajte oceđenu tunjevinu i seckane masline, pa opet umutite. Ocedite želatin pa rastvorite u šerpi zajedno sa mlekom, uz neprestano mešanje.Onda dodajte želatin u fil pa kratko umutite. Preko podloge od prezli rasporedite fil pa ostavite bar 4 sata u frižideru. Dekorišite slani čizkejk čeri paradajzom, rotkvicama i maslinama. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEOBIČNI LIČNI ČIZKEJK Umesto slatkog, isprobajte i slanu varijantu po receptu Marine Udovičić
Sigurno ga niste probali!
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Prosto će se topiti u ustima
Svi ga vole, a priprema je jednostavna.
SLANI ČIZKEJK KAO PREDJELO ZA SLAVU Gosti će biti raspamećeni, a pravi se maltene sam
Nema ko vam neće tražiti recept.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)