SLANI ČIZKEJK Toliko je ukusan da najbolje odmah stavite duplu meru
Kremasti klasik u slanoj varijanti, prste da poližete.
Potrebno je:
Za podlogu:
- 200 g prezli
- 200 g putera
Za punjenje:
- 320 g rikota sira
- 120 g krem sira
- 100 g maslina bez koštica
- 100 g oceđene tunjevine
- so po ukusu
- 8 g listova želatina
- 40 ml mleka
- čeri paradajz
- rotkvice
- masline
Priprema:
Otopljen puter pomešajte sa prezlama pa utisnite na dno kalupa. Zatim potopite želatin u posudu sa hladnom vodom. Zasebno pomešajte sireve i so pa dobro umutite. Dodajte oceđenu tunjevinu i seckane masline, pa opet umutite. Ocedite želatin pa rastvorite u šerpi zajedno sa mlekom, uz neprestano mešanje.Onda dodajte želatin u fil pa kratko umutite. Preko podloge od prezli rasporedite fil pa ostavite bar 4 sata u frižideru. Dekorišite slani čizkejk čeri paradajzom, rotkvicama i maslinama. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEOBIČNI LIČNI ČIZKEJK Umesto slatkog, isprobajte i slanu varijantu po receptu Marine Udovičić
Sigurno ga niste probali!
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Prosto će se topiti u ustima
Svi ga vole, a priprema je jednostavna.
SLANI ČIZKEJK KAO PREDJELO ZA SLAVU Gosti će biti raspamećeni, a pravi se maltene sam
Nema ko vam neće tražiti recept.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)