SLANI ČIZKEJK Toliko je ukusan da najbolje odmah stavite duplu meru

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Kremasti klasik u slanoj varijanti, prste da poližete.

slani čizkejk
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za podlogu:

  • 200 g prezli
  • 200 g putera

Za punjenje:

  • 320 g rikota sira
  • 120 g krem sira
  • 100 g maslina bez koštica
  • 100 g oceđene tunjevine
  • so po ukusu
  • 8 g listova želatina
  • 40 ml mleka
  • čeri paradajz
  • rotkvice
  • masline

Priprema:

Otopljen puter pomešajte sa prezlama pa utisnite na dno kalupa. Zatim potopite želatin u posudu sa hladnom vodom. Zasebno pomešajte sireve i so pa dobro umutite. Dodajte oceđenu tunjevinu i seckane masline, pa opet umutite. Ocedite želatin pa rastvorite u šerpi zajedno sa mlekom, uz neprestano mešanje.Onda dodajte želatin u fil pa kratko umutite. Preko podloge od prezli rasporedite fil pa ostavite bar 4 sata u frižideru. Dekorišite slani čizkejk čeri paradajzom, rotkvicama i maslinama. Prijatno!

Čokolada od pistaćija 🍫 Sastojci: 200g čokolade za topljenje 50g pistaći kreme Dekoracija po želji (indijski orah, badem, gumene bombone) Priprema: 1. Topite čokoladu na pari dok se ne otopi. 2. Pripremite kalup i prelijte otopljenom čokoladom. 3. Preko čokolade sipajte pistaći kremu i napravite šare po želji. 4. Dodajte dekoraciju po izboru (gumene bombone, indijski orah, badem). 5. Stavite u zamrzivač na 15 minuta da se stegne. Brza i jednostavna čokolada, spremna za nekoliko minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryou ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

 

Komentari (0)