POSNA PITA SA JABUKOM I ORASIMA Poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Slatka i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 600 g rendanih jabuka
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- malo cimeta
- 50 ml ulja
- 100 ml vode ili kisele vode
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Izrendajte jabuke pa dodajte šećere, cimet i ulje. Promešajte dobro. Zasebno pomešajte ulje i vodu. Onda odvojite po 3 kore za jedan rolat. Nanesite dve kašike mešavine vode i ulja na prvu koru, a na drugu jednu, pa premažite. Treću koru pospite mlevenim orasima pa stavite tri kašike fila. Odozgo pospite sa malo mlevenih oraha. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Uvijte u oblik rolata pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite mešavinom ulja i vode. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite prohlađene rolate pa ih pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
POSNA PITA SA PEČURKAMA Klasik bez premca po receptu bez mane, za savršeno jutro
Sočna i slasna, a držaće vas dugo sitim.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
MANASTIRSKA PITA SA PEČURKAMA Baš ovako je prave monasi na Hilandaru, bez ijedne kapi ulja
Savršena za doručak ili večeru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)