POSNA PITA SA JABUKOM I ORASIMA Poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Slatka i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 600 g rendanih jabuka
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- malo cimeta
- 50 ml ulja
- 100 ml vode ili kisele vode
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Izrendajte jabuke pa dodajte šećere, cimet i ulje. Promešajte dobro. Zasebno pomešajte ulje i vodu. Onda odvojite po 3 kore za jedan rolat. Nanesite dve kašike mešavine vode i ulja na prvu koru, a na drugu jednu, pa premažite. Treću koru pospite mlevenim orasima pa stavite tri kašike fila. Odozgo pospite sa malo mlevenih oraha. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Uvijte u oblik rolata pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite mešavinom ulja i vode. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite prohlađene rolate pa ih pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
POSNA PITA SA PEČURKAMA Klasik bez premca po receptu bez mane, za savršeno jutro
Sočna i slasna, a držaće vas dugo sitim.
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
POSNA PITA “NA BAŠTENSKI NAČIN” Sočna, hrskava i gotova bez muke – nestaje dok je vruća
Odlična je za ručak, večeru ili posluženje gostima.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)